2015-01-28 09:30:52
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στη Βουλή η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου ορκιστήκαν χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία όπου δεν έγινε χθες αλλαγή σκυτάλης. Ήδη η νέα κυβέρνηση έδωσε τα πρώτα δείγματα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, καθώς δια των νεοφώτιστων υπουργών εξαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων το «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η ανάκληση «όσων απολύσεων έγιναν αντισυνταγματικά», αλλά και «μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία».

Η ανάκληση των αντισυνταγματικών απολύσεων θα είναι η πρώτη αδικία που θα διορθωθεί, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. «Είναι δέσμευσή μας και είναι από τα πρώτα μέτρα που πρόκειται να πάρουμε. Θα ανακληθούν όλες οι απολύσεις οι οποίες έχουν γίνει και είναι αντισυνταγματικές, και δεδομένου ότι βασίζονται σε έναν θεσμό, όπως αυτός της διαθεσιμότητας, που καμία αξιολόγηση δεν είχε προηγηθεί της απόλυσης», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.


Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για πρώην εργαζόμενους όπως οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες «οι πιο αδύναμοι των ανθρώπων, στους οποίους επικεντρώθηκε η μεταρρυθμιστική προσοχή τάχα της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ερωτηθείς σχετικά με την ΕΡΤ, αφού επανέλαβε ότι το θέμα δεν άπτεται της αρμοδιότητάς του, σημείωσε ότι όσα είπε για τις άλλες περιπτώσεις ισχύουν και για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Ξεκαθάρισε πάντως ότι «επιστροφή στην ΕΡΤ δεν σημαίνει επιστροφή στην ΕΡΤ πριν το ''μαύρο'', ούτε στα γνωστά χαρακτηριστικά ελέγχου από την κυβέρνηση». «Εμείς θέλουμε μια ΕΡΤ που να μοιάζει με την ΕΡΤ που ακολούθησε το ''μαύρο'', τότε που άνοιξε στην κοινωνία και οι εργαζόμενοί της την αυτοδιαχειρίστηκαν», πρόσθεσε. Το στοίχημα, συνέχισε, είναι «πώς θα μπορεί και εδώ η κοινωνία να ελέγχει την ΕΡΤ, να μην είναι φέουδο της κάθε κυβέρνησης, αλλά να μπορεί να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και από τους κοινωνικούς φορείς».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ