2015-01-28 19:26:04
Φωτογραφία για ΤΡΑΓΙΚΟΙ οι Σκοπιανοί: Δεν πλήρωσαν την συνδρομή τους και έχασαν το δικαίωμα ψήφου στον ΟΗΕ
Χωρίς δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι πλέον τα γειτονικά Σκόπια... Οχι για λόγους πολιτικούς, αλλά για καθαρά πρακτικούς: Απλώς δεν κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή τους στον οργανισμό.

Οπως αναφέρουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, το ύψος της συνδρομής είναι 24.606 δολάρια. Ετσι, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με επιστολή του, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι οχτώ χώρες (μεταξύ των οποίων και τα Σκόπια) δεν κατέβαλαν τη συνδρομή τους και ως εκ τούτου, χάνουν προσωρινά το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ τα Σκόπια, μαζί με άλλες επτά χώρες (Υεμένη, Γρενάδες, Κιργιστάν, Νήσοι Μάρσαλ, Ρουάντα, Τόνγκο και Βανουάτου), έχει χάσει το δικαίωμα ψήφου από τις 9 Οκτωβρίου 2014, καθώς η απόφαση για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα Ηνωμένα Έθνη είχε ληφθεί και κοινοποιηθεί τότε, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων δεν υπάρχει κάποια σχετική διευκρίνιση καθώς, όπως ανέφεραν, προσπαθούν να εντοπίσουν πού βρίσκεται το πρόβλημα.

Πάντως, πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφεραν ότι η συνδρομή θα καταβληθεί και πως η χώρα δεν πρόκειται να απολέσει το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ