2015-01-28 19:54:42
Φωτογραφία για S&P: Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία
Σε υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε «αρνητικό» από «σταθερό» προχώρησε ο... οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου για ορισμένες από τις επιλογές της νέας κυβέρνησης τις οποίες χαρακτηρίζει ασύμβατες με το πλαίσιο της πολιτικής που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των πιστωτών και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα ο οίκος υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ότι «κατά τη γνώμη μας εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση αποτύχει να συμφωνήσει με τους επίσημους πιστωτές της χώρας για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση, αυτό θα αποδυναμώσει περαιτέρω την πιστωτική αξιοπιστία της Ελλάδας».

Επίσης ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι έχει θέσει υπό «αρνητική παρακολούθηση» (CreditWatch Negative) τη συνολική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας – αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Β/Β - και προειδοποιεί ότι μπορεί να προχωρήσει σε υποβάθμισή της εάν υπάρξει «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων με ΕΚΤ και ΔΝΤ, γεγονός το οποίο θα περιορίσει τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SpotBingSearch: Cydia tweak new free
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SpotBingSearch: Cydia tweak new free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ