2015-01-29 11:30:07
Φωτογραφία για Απτόητο το Πατρινό καρναβάλι παρά την κρίση - Πάνω από 125 γκρουπ δήλωσαν φέτος συμμετοχή
Το Πατρινό Καρναβάλι δεν καταλαβαίνει ούτε από οικονομική κρίση, ούτε από εκλογές και δεν το πτοεί τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των Πατρινών και όχι μόνο είναι μεγάλο ενόψει των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων και των παρελάσεων, νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου και μεγάλη κεντρική παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς στις 22 Φεβρουαρίου 2015.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε και η διαδικασία υποβολής συμμετοχής από τα γκρουπ που θα λάβουν μέρος στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και στις παρελάσεις κι όπως εκτιμάται το ενδιαφέρον φέτος είναι αυξημένο παρά το γεγονός ότι το καρναβάλι πέφτει ημερολογιακά νωρίς και θα είναι χειμωνιάτικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 125 καρναβαλικές ομάδες δήλωσαν συμμετοχή φέτος. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν για τις 17 Ιανουαρίου 2015 ωστόσο έγιναν δεκτές και κάποιες ομάδες – γκρουπ που έσπευσαν τελευταία στιγμή να καταθέσουν την συμμετοχή τους. Το θέμα βέβαια όπως κάθε χρόνο είναι πόσα από τα γκρουπ αυτά θα παρελάσουν και θα βγουν στο τέλος στο καρναβάλι καθώς είθισται κάποια να συνενώνονται ή και σε κάποιες λίγες περιπτώσεις να μην καταφέρνουν για διάφορους λόγους να βγουν τελικά.


Η έκθεση στολών των καρναβαλικών ομάδων θα γίνει στον πολυχώρο της Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων, στο ισόγειο, όχι τελικά στην Αίγλη αλλά σε παραδίπλα κενή αίθουσα που υπάρχει (εκεί που μέχρι πρότινος λειτουργούσε γνωστό καφέ).

Το κοινό που θα θέλει να ενημερωθεί και να δει από κοντά τα θέματα και τις στολές και αμφιέσεις που επέλεξαν για φέτος τα γκρουπ του Πατρινού καρναβαλιού, θα μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση από τις 8 Φεβρουαρίου 2015 και μετά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Tάκης Μαρτάτος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ