2015-01-29 15:43:47
Φωτογραφία για Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΡΗΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ
«Η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία και συγχρόνως εργάζεται για την αποφυγή ρήξης μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας.

 Ο κ. Κοτζιάς αν και ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, απέφυγε να αναφερθεί στη στάση που θα κρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο από την συζήτηση που έγινε το πρωί σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων των χωρών - μελών, προκύπτει ότι είναι δυνατή αργά το απόγευμα η επίτευξη ομόφωνης απόφασης.

Το σχέδιο των συμπερασμάτων που θα συζητήσουν οι υπουργοί προβλέπει την παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο του ευρωπαϊκού καταλόγου με τους Ρώσους και φιλορώσους που έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητοι και έχουν «παγώσει» τα περιουσιακά τους στοιχεία λόγω εμπλοκής τους στην ουκρανική κρίση. Προβλέπει επίσης την επέκταση του καταλόγου με την προσθήκη νέων προσώπων που θα εισηγηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Τέλος, θα γίνει και μια προεργασία για ενδεχόμενα νέα μέτρα εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, η εξέταση μιας ενδεχόμενης νέας δέσμης οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας δεν αναμένεται σήμερα, αλλά εκτιμάται ότι θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής, στις 12 Φεβρουαρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανς-Βάλτερ Σταϊνμαγερ αναφερόμενος στη χώρα μας, είπε ότι η θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ