2015-01-30 14:07:10
Φωτογραφία για Υπουργική απόφαση Βορίδη – Γρηγοράκου ανάβει φωτιές στα νοσοκομεία
Μια Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Βορίδης – Γρηγοράκος κοινοποιήθηκε πρόσφατα στα νοσοκομεία προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γιατρών «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με έκπληξη διαπίστωσε ότι από χθες κοινοποιήθηκε στα νοσοκομεία Υπουργική Απόφαση με υπογραφές των πρώην Υπουργών κ.κ. Βορίδη – Γρηγοράκου (ΦΕΚ 27/14-01-15) με το οποίο:

Απολύονται οι ειδικευόμενοι που βρίσκονται σε παράταση θητείας από την ημερομηνία που λαμβάνουν τίτλο ειδικότητας καιΥπάρχει πλήθος άλλων σοβαρών διατάξεων που αφορούν θέματα ιατρικής εκπαίδευσης και ιατρικών ειδικοτήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος ούτε καν στοιχειώδης ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες πολλών νοσοκομείων επιδεικνύουν ήδη «υπερβάλλοντα ζήλο» για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Επισημαίνουμε πως άμεση συνέπεια αυτής της εφαρμογής θα είναι πρακτικά η αναστολή της λειτουργίας πολλών τμημάτων, ακόμα δε και ολόκληρων νοσοκομείων (π.χ. Γ.Ο.Ν.Κ.).


Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναστείλει άμεσα την απαράδεκτη αυτή Υπουργική Απόφαση και, ταυτόχρονα, να αρχίσει διάλογο με τους αρμόδιους φορείς για όλα τα σχετικά θέματα. Καλούμε τους Διοικητές των νοσοκομείων να δώσουν εντολή στις υπηρεσίες τους να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια μέχρι να λάβουν σχετικές οδηγίες από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η ανακοίνωση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών, η οποία με την σειρά της καλεί την ηγεσία του υπουργείο να «αναστείλει την εφαρμογή της και να αρχίσει γρήγορα διάλογο με τους φορείς για τα θέματα που αφορά».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ