2015-01-30 15:07:37
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ
«Η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα μπορεί να πάρει παράταση στο πρόγραμμα, μόνο εάν συνεχίσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. «Η πραγματικότητα είναι απλή. Στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα λήγει και για να λήξει ομαλά χρειάζονται επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα» δήλωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ. 

Πρόσθεσε ότι η τρόικα θα κρίνει εάν η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε αυτό. «Εάν τεθούν σε ισχύ κάποια από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η νέα κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να δούμε εάν αναθεωρείται το πρόγραμμα στη βάση του» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, όμως δεν θα επιβάλλουμε τη βοήθειά μας στην Αθήνα» σχολίασε απαντώντας στις δηλώσεις Βαρουφάκη, ο οποίος ανέφερε στους New York Times πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης, αλλά και να μη λάβει την εκκρεμούσα δόση των 7 δισ. ευρώ που κρίνεται απαραίτητη για την καταβολή των υποχρεώσεων της χώρας έως τον Αύγουστο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ