2015-01-30 20:28:47
Φωτογραφία για Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του
Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του πρώτου για το 2015 Διοικητικού Συμβουλίου... ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου.

Παρόντες ήταν ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, Αντιπρόεδρος, ο κ. Γεώργιος Μακρυνός, Δημ. Σύμβουλος Κορυδαλλού, Αντιπρόεδρος, ο κ. Ιωάννης Λαδόπουλος, Δημ. Σύμβουλος Χαλανδρίου, Γενικός Γραμματέας, ο κ. Παναγιώτης Ζητάκης, Δημ. Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, Ειδικός Γραμματέας Αποκεντρωμένων και Παραμεθόριων Περιοχών, η κα Νέλλη Λάβδα, Δημ. Σύμβουλος Φιλοθέης – Ψυχικού, Αναπλ. Ταμίας, η κα Ελπινίκη Ανδρεάδου, Αντιδήμαρχος Λαγκαδά, Μέλος, ο κ. Νικόλαος Παντελιάς, Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Μέλος, ο κ. Παναγιώτης Ελευθερίου, Αντιδήμαρχος Γαλατσίου, η κα Ζωή Φωτεινού, Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής, εκπρόσωπος Δημάρχου, η κα Μαρία Γκόγκου, Συντονίστρια Δήμου Γαλατσίου στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., ο κ. Χρίστος Γώγος, Μέλος Υγείας και Πρόνοιας στην Κ.Ε.Δ.Ε. Επίσης, παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και προσωπικό του Δικτύου.


Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε η νέα χρονιά για το Δίκτυο να αποτελέσει σταθμό για την πρόληψη της υγείας συνεχίζοντας την υλοποίηση ακόμα περισσότερων προγραμμάτων πανελλαδικά, με στόχο την προστασία της υγείας των δημοτών μας. Ήδη στο χρόνο που πέρασε αναπτύχθηκαν προγράμματα πρόληψης σε δεκάδες Δήμους – μέλη (οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακού κινδύνου, καρκίνου παχέος εντέρου, τηλεϊατρικής κλπ), καθώς και εκδηλώσεις ενημέρωσης για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και άλλα ζητήματα Δημόσιας Υγείας. Αναπτύχθηκε επίσης κατά την περσινή χρονιά πιλοτικά σε 14 Δήμους ο πρωτοπόρος θεσμός για την πρόληψη των Δήμων, τα ΚΕΠ Υγείας και προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας σε Δήμους μέλη του Δικτύου, με τη συγχρηματοδότηση ευρωπαϊκών πόρων.

Κυρίως όμως είχαμε την εξαιρετική τιμή ως Δήμος και ως Δίκτυο να οργανώσουμε το 2014 το Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., που διήρκησε 4 ημέρες στην Ελλάδα, με 500 προσκεκλημένους και τη συμμετοχή περισσότερων από 40 χώρες του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνέδριου το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έδωσε ένα μήνυμα ουσιαστικής παρέμβασης στις πολιτικές Δημόσιας Υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ