2015-02-01 20:37:24
Φωτογραφία για ΤΩΡΑ: Απίστευτες ΑΤΑΚΕΣ Βαρουφάκη: Μοιάζουμε με χρήστες ναρκωτικών που ζητούν την επόμενη δόση
Δεν θέλουμε τους τεχνοκράτες της τρόικα, ούτε την επόμενη δόση επανέλαβε ο... υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης από το Παρίσι, μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών. Εξήγγειλε δε μαραθώνιο διαβουλεύσεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σε κέντρα λήψης αποφάσεων όπως την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Χρησιμοποιώντας ήπιους τόνους ο κ. Βαρουφάκης διεμήνυσε ότι «σήμερα κάτσαμε στην ίδια πλευρά της διαπραγμάτευσης και βάλαμε τα προβλήματα απέναντι.

Προανήγγειλε ταξίδια σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Από το Βερολίνο και τη Λισαβώνα, μέχρι τη Μαδρίτη και την Μπρατισλάβα. Παράλληλα τόνισε ότι θα επισκεφθεί τον Μάριο Ντράγκι στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον ενώ θα συνομιλήσει και με την Κομισιόν.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Βαρουφάκης και Σαπέν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «κανείς δεν δικαιούται να ζητήσει πόρους χωρίς επίβλεψη» και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει άλλη μια δόση. Οχι ότι δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα - είμαστε απελπισμένοι από τα χρέη. Ωστόσο, όλα τα χρόνια η Ελλάδα ζούσε με δανεικά.


Μοιάζουμε με χρήστες ναρκωτικών που ζητούν την επόμενη δόση. Δεν θέλουμε να διαπραγματευτούμε θέλουμε να συζητήσουμε. Ετσι κι αλλιώς το πρόγραμμα έχει αποτύχει».

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να βρεθεί μια λύση η οποία «θα μειώνει στο ελάχιστο το κόστος της κρίσης για τους φορολογούμενους».

Ως προς την τρόικα εξήγησε ότι πρόκειται για τεχνοκράτες που δεν έχουν την δικαιοδοσία να συζητήσουν για την αλλαγή φιλοσοφίας του προγράμματος. «Γι' αυτό θέλουμε να συζητήσουμε με ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιόν» τόνισε. Επανέλαβε δε ότι το ευρώ πρέπει να είναι αμετάκλητο για όλες τις χώρες και «όχι επειδή το λένε οι συνθήκες αλλά επειδή είναι αμετάκλητο να υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα».

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ Βαρουφάκη: "Δεν πιστεύω πως πρέπει να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ