2015-02-02 09:44:50
Φωτογραφία για Άρχισαν τα όργανα! ΣΥΡΙΖΑ κατά…ΣΥΡΙΖΑ! Η συνάντηση Κουρουμπλή που άναψε φωτιές
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - 

health report

Φωτιές άναψε στα κομματικά συνδικαλιστικά στελέχη της αριστεράς η απόφαση του νέου υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να συναντήσει τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ).

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες για τις συναντήσεις του νέου υπουργού Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής συνάντησε πρόσφατα τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ(ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) οι οποίοι μάλιστα είχαν διαμηνύσει πως αν δεν τους συναντούσε μπορεί και να ξεκινούσαν …λευκή απεργία στο ΕΣΥ.

Η συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΥΝΟ προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν πως η συγκεκριμένη οργάνωση δεν εκπροσωπεί τον κλάδο των νοσηλευτών παρά μόνο μια πολύ μικρή μερίδα.


Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής) που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή της ανακοίνωση καταφέρεται κατά του υπουργού Υγείας θεωρώντας πως νομιμοποιεί μια οργάνωση που εκπροσωπεί μόλις 1300 νοσηλευτές Όπως σημειώνει η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών: «Η συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή με το συνδικαλιστικό παραμάγαζο που θέλει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Νοσηλευτικού κλάδου, αποτελεί πρόκληση για το υγειονομικό κίνημα.

Ο κ. Κουρουμπλής, πριν ακόμα συναντηθεί με τις αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) προσέτρεξε να συζητήσει με τον διασπαστικό συνδικαλιστικό βραχίονα της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα του Νοσηλευτικού κλάδου.

Δεν γνωρίζει άραγε η νέα πολιτική ηγεσία, που δηλώνει την αντίθεσή της στα μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές της τρόικας στην υγεία, ότι οι συνομιλητές που προσέτρεξε να δει πρώτους αποτελούν τον βασικό συνδικαλιστικό μνημονιακό εκφραστή μέσα στο υγειονομικό κίνημα; Είναι αυτοί που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στις μνημονιακές επιτροπές της TASKFORCE, που πρωτοστάτησαν με φανατισμό στην εφαρμογή της αξιολόγησης – σφαγείο στο χώρο των νοσοκομείων όταν το υγειονομικό κίνημα έδινε μάχες για να αποτραπεί, που στήριξαν με νύχια και με δόντια τις πολιτικές της συγκυβέρνησης στον τομέα της υγείας».

Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών σημειώνει μάλιστα με νόημα: «Μάλλον στραβά ξεκινήσατε κ. Κουρουμπλή! Οι χιλιάδες υγειονομικοί που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας δεν ανέχονται αυτή την πρόκληση».

Πάντως η ΠΑΣΥΝΟ από την πλευρά της ανακοινώνει πως ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για προσλήψεις καθώς όπως λέει: «Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα προβεί άμεσα σε προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, η πλειοψηφία των οποίων θα αφορά νοσηλευτές. Επιπλέον θα φροντίσει να ικανοποιήσει τις αιτήσεις για τις μετακινήσεις (μετετάξεις) των εργαζομένων, προκειμένου να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα που πλήττουν βάναυσα το θεσμό της οικογένειας».

Να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις από τους αριστερούς κύκλους προκαλούνται κυρίως επειδή θεωρούν πως η ΠΑΣΥΝΟ δεν εκπροσωπεί τον κλάδο των νοσηλευτών που εμπεριέχει χιλιάδες μέλη παρά μόνο 1300 άτομα, όσα ήταν και αυτά που ψήφισαν στο σωματείο.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως εξαιτίας αυτού του περιορισμένου αριθμού των μελών, η ΠΑΣΥΝΟ δεν έγινε δεκτή στους κόλπους της ΑΔΕΔΥ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ