2015-02-10 14:14:07
Φωτογραφία για Πού είναι θαμμένοι οι χαμένοι θησαυροί του κόσμου; Αυτά είναι τα 35 πιθανά σημεία! [photos]
Τα αμύθητα πλούτη ξακουστών ληστών, διαβόητων τυχοδιωκτών και πειρατών έχουν στοιχειώσει τα όνειρα των απανταχού κυνηγών Ένας χάρτης που δημιουργήθηκε για το ebay αποκαλύπτει τα 35 σημεία στα οποία πιθανολογείται ότι είναι θαμμένοι και κρυμμένοι οι χαμένοι θησαυροί του κόσμου.

Ο διαδραστικός χάρτης που εξάπτει την φαντασία και δημιουργεί επιθυμίες δείχνει τον χρόνο που χάθηκε ένας θησαυρός και δίνει λεπτομέρειες για την εξαφάνιση του.

Τα χαμένα κοσμήματα του Ιρλανδικού στέμματος, τα Fabergé αυγά της Ρωσίας, τα διαμάντια από την Αμβέρσα που κλάπηκαν το 2003, ο χρυσός που χάθηκε στο ναυάγιο του SS Islander το 1901, περιλαμβάνονται στην λίστα με τους μεγαλύτερους χαμένους θησαυρούς, που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Εκτός από τα πραγματικά πλούτη, ο χάρτης περιλαμβάνει και θέσεις θησαυρών για τους οποίους έχουμε διαβάσει στα βιβλία ή τους έχουμε δει σε ταινίες.


Τα αυγά Fabergé φιλοτεχνήθηκαν από τον Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ, έναν σπουδαίο Ρώσο χρυσοχόο και κοσμηματοποιό, μεταξύ 1885 και 1917. Εγιναν για τον λογαριασμό του τσάρου Αλέξανδρου Γ και του Νικολάου ΙΙ. Συνολικά, Φαμπερζέ έφτιαξε 50 αυγά τα οποία κατά τη διάρκεια της ρωσικής επανάστασης πωλήθηκαν.

'

Η πλειοψηφία αυτών ανήκουν σε ιδιώτες συλλέκτες ή δημόσιες συλλογές, ωστόσο επτά αυγά εξακολουθούν να αγνοούνται. Πρόκειται για το Βασιλικό αυγό της Δανίας, που φτιάχτηκε το 1903 και το αναμνηστικό αυγό του Αλέξανδρου ΙΙΙ που φιλοτεχνήθηκε το 1909.

Η εκτιμώμενη αξία τους σήμερα ανέρχεται σε 210 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλος ένας θησαυρός που σύμφωνα με τον χάρτη βρίσκεται στο Konigsberg, στην Γερμανία είναι το κεχριμπαρένιο δωμάτιο.

Σχεδιασμένο από τον γλύπτη Andreas Schlüter, φτιάχτηκε το 1701 και αρχικά είχε εγκατασταθεί στο παλάτι Charlottenburg.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην Γερμανία ο Μεγάλος Πέτρος είδε το δωμάτιο και ενθουσιάστηκε. Τότε ο μονάρχης Φρειδερίκος Γουλιέλμος δώρισε το δωμάτιο στον Ρώσο Τσάρο οποίος το μετέφερε αρχικά στο Χειμερινό σπίτι στην Αγία Πετρούπολη και αργότερα το 1755 στο Θερινό Παλάτι.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής το 1941 και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των Ρώσων να το κρύψουν καλύπτοντας το με ταπετσαρία, το δωμάτιο ανακαλύφθηκε από τους εισβολείς και μεταφέρθηκε στο παλάτι Konigsberg, όπου λέγεται ότι καταστράφηκε από την μεγάλη πυρκαγιά, τον Απρίλιο του 1945, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις. Η αξία του σήμερα θα ξεπερνούσε τα 142 εκατομμύρια δολάρια.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ