2015-02-10 14:21:07
Φωτογραφία για Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
«Δεν θέλουμε να βαφτίσουμε το κρέας - ψάρι· σημασία έχει το περιεχόμενο που να δίνει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η συμβιβαστική λύση που αναμένεται να συζητηθεί στο επικείμενο Eurogroup θα βασίζεται στο ισχύον πρόγραμμα, το οποίο θα μετονομαστεί, ενδεχομένως σε πρόγραμμα - γέφυρα, με ισχύ έως τέλη Αυγούστου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι: «Το καλύτερο θα είναι η συμφωνία - γέφυρα να ισχύσει μέχρι τέλος Αυγούστου γιατί υπάρχει το θέμα της πληρωμής των ομόλογων και θέλουμε να είμαστε εντάξει έναντι των πιστωτών μας όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση αν η συμφωνία θα λέγεται τεχνική παράταση ή συμφωνία-γέφυρα, απάντησε: «Εμείς δεν θέλουμε να βαφτίσουμε το κρέας - ψάρι. Σημασία έχει το περιεχόμενο που να δίνει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία»
. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κάθε τι που θα έχει σχέση με το μνημόνιο, σημείωσε. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος, «Η συμφωνία-γέφυρα είναι μια μεταβατική συμφωνία για να έχουμε το χρόνο να συμφωνήσουμε με του εταίρους σε μια τελική λύση. Έχουμε το σχέδιο. Δεν χρειάζεται να το γράφουμε τέσσερις μήνες. Χρειαζόμαστε να το διαβουλευτούμε». «Μόνο η κύρια Μέρκελ ζητά να προηγηθεί η αξιολόγηση. Είδαμε και τον Ολάντ και τον Ρέντσι, αλλά και την Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε ο ίδιος.

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και τη διάσταση απόψεων που καταγράφηκε στους κόλπους της κυβέρνησης απάντησε ότι αυτό είναι ζήτημα που θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός μαζί με τους κυρίους Βαρουφάκη και Δρίτσα.

Για το ταξίδι του κ. Κοτζιά στη Μόσχα είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει ο προσανατολισμός της χώρας προς την Ε.Ε, ούτε συζητάμε για κάποιο δάνειο. Συζητάμε για την ανάπτυξη της εξωτερικής πολιτικής και προς άλλες κατευθύνσεις και φιλοδοξούμε

να παίξουμε ένα ρόλο γέφυρας μεταξύ Ε.Ε. και Μόσχας.

Ο κ. Σακελλαρίδης κάλυψε και το κ. Καμμένο για τα όσα είπε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, ότι «η Ελλάδα δεν θα πέσει στα τέσσερα απέναντι στους εταίρους». «Ο καθένας έχει και τον τρόπο που εκφράζεται. Δεν ήταν και δήλωση επίσημη, μη τον αδικούμε. Ήταν μια συζήτηση στο καφενείο της Βουλής» είπε, αλλά πρόσθεσε ότι «εκφράζει ένα κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην κυβέρνηση».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ