2015-02-19 12:45:49
Φωτογραφία για Το επαγγελματικό μέλλον των Ελλήνων συναντά το franchise στην διεθνή έκθεση KEMFRANCHISE της Αθήνας!
Μικρές και μεγάλες επώνυμες εταιρείες θα παρουσιάσουν ανανεωμένες, ευέλικτες ιδέες επιχειρηματικότητας στην μοναδική έκθεση για το FRANCHISE... που διοργανώνεται φέτος από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Franchising: Το πιο γρήγορο πέρασμα από την θεωρία στην πράξη

Ο μεγάλος αριθμός των επιχειρήσεων franchise που ανοίγουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιβεβαιώνουν την ευελιξία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου το οποίο συγκεντρώνει σειρά πλεονεκτημάτων όπως: χρήση ενός δοκιμασμένου συστήματος που εξοικονομεί χρόνο και κόστος (ακόμη και από έξοδα έρευνας και ανάπτυξης), τεχνογνωσία, εξοπλισμό και σχεδιασμό με βάση την συγκεκριμένη ταυτότητα της εκάστοτε επιχείρησης, οικονομίες κλίμακας χάρη στις μαζικές προμήθειες ολόκληρου του δικτύου, στοχευμένοmarketing, του οποίου τα έξοδα κατανέμονται στις επιχειρήσεις της αλυσίδας, συνεχή εκπαίδευση, ενσωμάτωση νέων λύσεων ως αποτέλεσμα της έρευνας και της ανάπτυξης και υποστήριξη από το δίκτυο
. Βασικό συστατικό της επιτυχίας αποτελεί το γεγονός ότι οι νέοι franchisees κινούνται σε ένα ασφαλές πεδίο, το οποίο διαθέτει στατιστικά ιστορικά στοιχεία για κάθε concept και θωρακίζει έτσι τον νέο επιχειρηματία από το να ενταχθεί σε έναν κλάδο με πτωτικές τάσεις.

Ανοδική τάση του franchising ως απάντηση στην κρίση

Σύμφωνα με τον διοργανωτή της έκθεσης, κ. Μαξ Κωνσταντινίδη, «Το franchising είναι συνώνυμο της επώνυμης, ευέλικτης επιχειρηματικότητας που προτάσσει ανταγωνιστικές προσεγγίσεις και εγγυημένα οφέλη για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα ή στο παγκόσμιο περιβάλλον. Σε μια δύσκολη εποχή όπως είναι αυτή που διανύουμε το franchise δεν αποτελεί μόνο μια λύση ανάγκης για την ανεργία αλλά μια πραγματική ευκαιρία να κάνει ο Έλληνας πραγματικότητα τα επιχειρηματικά του όνειρα κάτω από την ασφαλή «ομπρέλα» ενός δικτύου franchise. Στο franchise δεν υπάρχουν χαμένοι. Χαμένοι υπάρχουν στα πεδία όπου πραγματοποιούνται «τυφλές» επενδύσεις, οι οποίες στερούνται εμπειρίας, τεχνογνωσίας, οργάνωσης και αναγνωρισιμότητας.

Στην προηγούμενη διοργάνωση της έκθεσης σημειώθηκε αύξηση 50% των επισκεπτών ενώ κατά τις τελευταίες διοργανώσεις υπογράφτηκαν μόνο από τους εκθέτες που συμμετείχαν στην έκθεση πάνω από 400 συμβάσεις συνολικού ύψους αρχικής επένδυσης 55.000.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι στην περίοδο της κρίσης το franchise αποτελεί τη λύση για όλους τους επίδοξους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επώνυμη επιχείρηση.

Την ανοδική τάση του franchising μαρτυρά και η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών στην διοργάνωση της έκθεσης KEMFRANCHISE που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες στην Θεσσαλονίκη.

Ως διοργανωτές είμαστε βέβαιοι ότι η φετινή έκθεση θα ανοίξει νέες προοπτικές τόσο στους επισκέπτες που αναζητούν άμεση συνεργασία όσο και στην ανάπτυξη του κλάδου της λιανικής και των υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω του θεσμού του franchise ο οποίος σε καιρό κρίσης αναπτύσσεται και αναδεικνύει το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα».

Περισσότερες πληροφορίες:ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗKEMFRANCHISE, 27 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου 2015, εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ, website: www.kemexpo.gr,
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ