2015-02-22 16:20:05
Φωτογραφία για Γαλλία: Άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης οι τζιχαντιστές
Άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, επισημαίνοντας την ανάγκη να... «ενισχυθούν τα μέσα καταπολέμησης της τρομοκρατίας», αλλά και να υπάρξει καλύτερη προστασία των συνόρων της Ευρώπης.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα της Λιβύης και στην άμεση απειλή που αποτελεί για την ασφάλειά μας η δημιουργία κάτω από τα μάτια μας και όχι μακριά από τα σύνορά μας ενός νέου προπύργιου της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών», δήλωσε ο Βαλς, στη διάρκεια συνόδου των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Μαδρίτη.

Ο Βαλς ήταν ένας από τους τέσσερις πρωθυπουργούς που συμμετείχαν στη σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών, που είχε στόχο να καθορίσει μια κοινή θέση για τρία σημαντικά για την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ζητήματα: την τρομοκρατία, την εξωτερική πολιτική και την απασχόληση.

Πρέπει «να έχουμε τη διαύγεια να εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη των χωρών μας ότι η τρομοκρατία από τους τζιχαντιστές έχει εγκατασταθεί στις δυτικές κοινωνίες μας», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι και στη Δανία. «Το ακραίο ισλάμ μάς έχει κηρύξει τον πόλεμο», είπε ο Βαλς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι 3.000 με 5.000 πολίτες της έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών, εκ των οποίων το 30% έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ