2015-02-25 19:09:32
Φωτογραφία για Τζιχαντιστές κρατούν ομήρους 150 χριστιανούς και απειλούν πως θα τους εκτελέσουν
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τζιχαντιστές του ISIS, κρατούν... ομήρους 150 χριστιανούς, ενώ σε μήνυμα τους απειλούν πως οι όμηροι θα έχουν την ίδια τύχη με τους 20 ομήρων Χριστιανούς Κόπτες, που αποκεφαλίστηκαν στη Λιβύη τον προηγούμενο μήνα.

Όπως αναφέρθηκε από το Assyrian Human Rights Network, ο αριθμός των ομήρων πιθανόν να είναι μικρότερος, ίσως 90 με 100, ανάμεσα τους ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, με ανακοίνωση της, αναφέρει πως οι ΗΠΑ καταδικάζουν την συμπεριφορά των μελών του ISIS, ενώ απαιτούν τη άμεση απελευθέρωση των χριστιανών ομήρων.

Το ISIS, αποτελεί πλέον ίσως την μεγαλύτερη απειλή για σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, αφού στόχος των μελών του "ισλαμικού κράτους", είναι να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους πολίτες από οποιοδήποτε κράτος, απλώνοντας τα πλοκάμια τους όλο και πιο βαθιά με την βοήθεια και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Πως όμως καταφέρνει να επιβιώσει αυτή η τρομοκρατική οργάνωση και από ποιόν χρηματοδοτείται; Ειδικοί αναλυτές θεωρούν πως το κυριότερο έσοδο του ισλαμικού κράτους είναι η εκμετάλλευση και πώληση τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου, σε τμήματα της Μ. ανατολής , με κυριότερο αγοραστή τους κατοίκους των νοτίων τμημάτων της Τουρκίας, που συνορεύουν με τη Συρία. Εκτιμάται πως περίπου ένα με δύο εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, μπαίνουν στο "ταμείο" του ISIS, από την παραγωγή και πώληση 44.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από πετρελαιοπηγές που ελέγχει στην Συρία και άλλα 4.000 βαρέλια από περιοχές του Ιράκ που βρίσκονται υπό την κατοχή των τζιχαντιστών.

Συνολικά οι αναλυτές εκτιμούν ότι σχεδόν 6 εκατομμύρια κάτοικοι αποτελούν τους μόνιμους "πελάτες" των τζιχαντιστών αυτήν την περίοδο για την προμήθεια πετρελαίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ