2015-02-26 19:07:52
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα - Δείτε τι θα κάνουν
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε... χθες στο υπουργείο Εξωτερικών η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλόατ. Στη μεταξύ τους συνάντηση η κυρία Σλόατ εξέφρασε την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να προσφέρει ακόμα περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα ώστε οι θεσμοί να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Συγκεκριμένα, η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις οικονομικές εξελίξεις, την πορεία των διαπραγματεύσεων και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης και για τον τρόπο που θα καλυφθεί ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό το 2015, όπως και για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας ως θετική τη, μέχρι στιγμής, στάση της αμερικανικής κυβέρνησης στην ελληνική προσπάθεια, ενώ συζητήθηκε, το θέμα της προσέλκυσης ξένων άμεσων επενδύσεων προς την Ελλάδα. Η κ. Σλόατ πρότεινε στον κ. Τσακαλώτο να συναντηθεί με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων, καθώς και με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ