2015-02-26 22:23:06
Φωτογραφία για Spiegel: Ο Βαρουφάκης είχε προειδοποιηθεί να προσέχει τις δηλώσεις του
Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν προειδοποιήσει την... περασμένη Τρίτη τον Γιάνη Βαρουφάκη να είναι συγκρατημένος στις δηλώσεις του, αλλά αυτός συνέχισε να προκαλεί, αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με τίτλο: "Οργή για τις δηλώσεις Βαρουφάκη".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνεδρίαση του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη Τρίτη που ενέκρινε την παράταση του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα κατά τέσσερις μήνες, διάφοροι συμμετέχοντες προειδοποίησαν ρητά τους Έλληνες να είναι συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους, ιδιαίτερα τις ημέρες πριν από τις δύσκολες ψηφοφορίες σε κοινοβούλια χωρών - μελών (εκτός από τη Γερμανία, θα γίνουν ψηφοφορίες και στη Φινλανδία, την Ολλανδία και την Εσθονία).

"Τα πάντα είναι τώρα επικοινωνία", δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με συμμετέχοντες στο Eurogroup.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Βαρουφάκης δεν έδειξε συγκράτηση. Λίγο μετά την έγκριση του Eurogroup, o υπουργός Οικονομικών ζήτησε και πάλι διαγραφή του χρέους της Ελλάδας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Επιπλέον, σε συνέντευξή του στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, εμφανίσθηκε να προειδοποιεί τον Σόιμπλε και τους άλλους Ευρωπαίους ομολόγους του: "Εάν νομίζετε ότι είναι καλό να προκαλέσετε ασφυξία σε προοδευτικές κυβερνήσεις, όπως η δική μας, τότε πρέπει να προετοιμάζεστε για τα χειρότερα". Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Βαρουφάκης απαίτησε και πάλι την καταβολή των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα στην Αθήνα, αν και αυτό δεν μπορεί να το αποφασίσει η ΕΚΤ. "Με τον τρόπο αυτό, εκνευρίζει ο Βαρουφάκης θεσμούς, που πρέπει να εκταμιεύσουν δισεκ. ευρώ", λένε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ