2015-02-27 10:14:05
Φωτογραφία για Κατηγορηματικός ο Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ
Η ασάφεια στη συμφωνία ήταν επιθυμία και των εταίρων δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Ant1, τονίζοντας ότι η απόφαση του Eurogroup «αποτελεί το "φύλλο συκής" για να τελειώσει το μνημόνιο».

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, οι εταίροι ζήτησαν να είναι «φλου» και με «δημιουργική ασάφεια» η συμφωνία για να περάσει από τα κοινοβούλιά τους, ενώ επικαλέστηκε μάλιστα ως παράδειγμα σχετική συζήτηση που είχε με ομόλογό του, τον οποίο δεν κατονόμασε.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως με τη συμφωνία τελείωσε το Μνημόνιο αν και αναγνώρισε ότι ήταν «απλουστευτικές κορώνες» τα περί κατάργησής του με έναν νόμο.

Σημείωσε ακόμη πως η συμφωνία δεν είναι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τόνισε πως με βάση τη αυτή, η Αθήνα δεν είναι υποχρεωμένη να λογοδοτεί στους θεσμούς για μέτρα που φέρνουν έσοδα.

Επεσήμανε παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει ξανά στην αναξιοπρέπεια των ελλειμμάτων και πως συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα. Επανέλαβε δε ότι η χώρα δεν θα φύγει από το ευρώ και πως οι πολίτες δεν το επιθυμούν, ούτε το ζητούν.


Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ είπε ότι «δεν θα αυξηθεί στα νησιά, στα φάρμακα, στις παραμεθόριες περιοχές, στα τρόφιμα, στα βιβλία και στα έντυπα». «Θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τελειώσει ο νόμος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά τόνισε ότι θα επιβραβεύονται οι συνεπείς που πλήρωναν. Δεσμεύτηκε τέλος ότι δεν πρόκειται να αναφέρει δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα τους πετύχει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ