2015-02-27 12:45:02
Φωτογραφία για Προκλητική εκστρατεία της Bild: Οι selfies των Γερμανών με το όχι στην Ελλάδα
Σε συνέχεια του κατάπτυστου, ανθελληνικού δημοσιεύματός της με το τεράστιο Όχι στη βοήθεια προς τους Έλληνες, η γερμανική εφημερίδα Bild, δημοσιεύει -μετά από δική της έκκληση προς τους αναγνώστες της να φωτογραφηθούν με το εν λόγω πρωτοσέλιδο- τις selfies των αναγνωστών της «Εμείς λέμε όχι» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Bild, που επιμένει να χαρακτηρίζει τους Έλληνες «άπληστους» και συνεχίζει την ανθελληνική της εκστρατεία, παρά την έκκληση της Γερμανικής Ένωσης Δημοσιογράφων, καθώς και χιλιάδων χρηστών των social media, να σταματήσει…

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων καταγγέλλει τη Bild

Την έντονη δυσφορία της Γερμανικής Ένωσης Δημοσιογράφων αλλά και πολλών χρηστών του Διαδικτύου προκάλεσε η ανθελληνική εφημερίδας που λέει "Νein" στο αίτημα για παράταση της ελληνικής βοήθειας.

Με ανακοίνωσή της, η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην εκστρατεία της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας , με τον καθ' όλα προκλητικό τίτλο "Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες", και μάλιστα κάλεσε την διεύθυνση της εφημερίδας να την σταματήσει αμέσως.


Το δημοσίευμα της Bild

Στόχος της Bild, με το εν λόγω δημοσίευμα, είναι ο επηρεασμός των Γερμανών βουλευτών στην κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση επέκτασης του ελληνικού προγράμματος.

Η εφημερίδα κάλεσε τους αναγνώστες να τυπώσουν το ΟΧΙ, να βγουν στο δρόμο, να διαδηλώσουν και να στείλουν μία selfie φωτογραφία τους με το ΟΧΙ πίσω στην εφημερίδα.

Το δημοσίευμα στη συνέχεια παραθέτει τη δήλωση Σαμαρά από τις 23 Αυγούστου του 2012 στην οποία υποστήριζε «Φυσικά θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας, το υπόσχομαι» και στη συνέχεια δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από τις 23 Μαρτίου 2011 στην οποία υποστηρίζει «Θα επιστρέψουμε κάθε δεκάρα. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της - με υψηλά επιτόκια», υπογραμμίζοντας ότι ακούμε συνεχείς υποσχέσεις τις οποίες, όμως, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πια. Επίσης αναφέρεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αμφιβάλλει για τη βούληση των Ελλήνων και "δικαίως", προσθέτει η Bild, γιατί οι Έλληνες φαίνεται να μην έχουν απολύτως καμία πρόθεση να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιανης Βαρουφάκης δήλωσε χθες ότι τον Ιούλιο η χώρα του θα χρειαστεί και νέα βοήθεια, ενώ επανέφερε και το θέμα του κουρέματος, αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ ο Βόφγκανγκ Σοιμπλε επισημαίνει ο συντάκτης της Bild «Έχουν ήδη συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ οι πιθανές «λύσεις σύνδεσης» του προγράμματος για το χρονικό διάστημα, μετά τη λήξη του παρόντος».

Και καταλήγει: Η Bild λέει ΟΧΙ άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες.

Δείτε τις φωτογραφίες των αναγνωστών της Bild:

Πηγή: enikos
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ