2015-02-27 13:59:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Ένταση στην Ηρώων Πολυτεχνείου – Ο Δήμος κόβει το ρεύμα από τα καταστήματα της παραλιακής
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην παραλιακή της Ηρώων Πολυτεχνείου της Πάτρας, καθώς συνεργεία του Δήμου έχουν κάνει την εμφάνισή τους για να κόψουν το ρεύμα στα καταστήματα.

Ο Δήμος είχε προειδοποιήσει τους καταστηματάρχες ότι θα προχωρούσε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, ζητώντας τους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο και συνδεθούν απ’ ευθείας με τη ΔΕΗ μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Οι ιδιοκτήτες των 14 καταστημάτων της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα καθώς όπως αναφέρουν, δεν γνώριζαν ότι θα τα δημοτικά συνεργεία θα προχωρούσαν σήμερα στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με ολική καταστροφή ευπαθή προϊόντα που έχουν αξίας χιλιάδων ευρώ.

Οι επιχειρήσεις ρευματοδοτούνται μέσω του Δήμου Πατρέων, μετά την προσωρινή σύμβαση - παραχώρησης από τον ΟΛΠΑ ΑΕ., της παραλιακής ζώνης. Μέχρι τότε τα καταστήματα έπαιρναν ρεύμα από τον ΟΛΠΑ και με ενδιάμεσους μετρητές γινόταν η καταμέτρηση της κατανάλωσης του κάθε καταστήματος.


Η νέα δημοτική Αρχή διαπίστωσε ότι αρκετοί δεν ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και με το επιχείρημα πως δεν μπορεί να επιβαρρύνονται τα δημοτικά ταμεία, κάλεσε τους επιχειρηματίες να συνδεθούν μόνοι τους με τη ΔΕΗ.

Ωστόσο, αυτό πρακτικά δεν μπορεί να γίνει καθώς για την ηλεκτροδότηση κάθε ακινήτου, απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία, τα οποία δεν διαθέτουν τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Εξάλλου, αυτός ήταν ο λόγος που ο ΟΛΠΑ έδινε ρεύμα στα μαγαζιά, τα οποία είχαν κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Λιμένος χωρίς πολεοδομική άδεια.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ