2015-03-01 09:12:06
Φωτογραφία για Βαρουφάκης: Αν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο θα το κάνω
"Εαν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο θα το κάνω αλλά θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν", είπε ο "τσάρος" της οικονομίας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Καλημέρα του τηλεοοτικού σταθμού ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε για το αν θα επιβληθούν έκτακτοι φόροι.

"Ελπίζω πως όχι", ήταν η αρχική του απάντηση, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να συμπληρώνει: "Έχουμε δεσμευτεί για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και θέλουμε να επανακτήσουμε την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία, εξασφαλίζοντας να μην έχουμε ποτέ την αναξιοπρέπεια να έχουμε πρωτογενή ελλείματα".

Για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ

"Οι 100 δόσεις θα πάρουν μία προτεραιότητα. Όσοι έχουν κάποια χρήματα με τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μπορούν να το κάνουν, ωστόσο όσοι έχουν ήδη πληρώσει θα έχουν ένα μπόνους", τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με τις 100 δόσεις.

"Δεν αλλάζει ο ΦΠΑ στο Αιγαίο, στις παραμεθόριους, στον τουρισμό, στα φάρμακα, στα τρόφιμα. Σοβαρολογούμε; Έχουμε ανθρωπιστική κρίση και θα αυξήσουμε το ΦΠΑ στα φάρμακα;", συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.


"Η συμφωνία είναι για 4 μήνες. Δεν θα τραβήξουμε το χαλί στους ανθρώπους λίγες μέρες πριν την τουριστική περίοδο. Το κείμενο αυτό το γράψαμε με ασάφεια για να περάσει από διάφορα κοινοβούλια, ώστε να υπάρχει σταθεροποίηση", συμπλήρωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Για τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Συγκεκριμένα για τον ιδιωτικό τομέα ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: "Θα είμαστε σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς αλλά παράλληλα καθόμαστε stand by σε περίπτωση που χρειάζεται να παρέμβουμε στη συλλογική διαπραγμάτευση".

Για τον δημόσιο τομέα ο υπουργός είπε ότι οι ανισότητες των μισθών θα εξομαλυνθούν μέσα από ένα μισθολόγιο που θα άρει ορισμένες αδικές.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ