2015-03-01 10:04:12
Φωτογραφία για ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΛΑΤΙΝΙ... ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Για εφαρμογή του banning order που ισχύει στην Αγγλία, έκανε λόγο ο Μισέλ Πλατινί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα βίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στη αναστολή των αγώνων του πρωταθλήματος λέγοντας: «Πάλι τα ίδια με εσάς; Προφανώς δεν θα ξεμπερδέψετε ποτέ... Οι ίδιες συζητήσεις σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα απολύτως. Δεν νομίζω ότι η αναβολή μίας ή και παραπάνω αγωνιστικών μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν έχει συμβεί κάτι και βοηθά στο να πέσουν οι τόνοι. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω».

Όσο για την πρότασή του για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, σημείωσε: «Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαίτιους των επεισοδίων και όσο μένουν ατιμώρητοι. Ας μπουν οι πρώτοι... μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή
. Και ας μη μιλήσω για φυλακή. Ας εφαρμόσετε "banning order" των Άγγλων. Για μένα αυτό είναι και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα απ΄ όσα έχουμε μελετήσει ως UEFA. Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες, απόδειξη της ενοχής τους και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό».

Ο Πλατινί αναφέρθηκε και στο θέμα με τις κάμερες, επισημαίνοντας πως είναι αδύνατον να διεξαχθεί αγώνας χωρίς το κλειστό κύκλωμα. Σε ό,τι αφορά το «banning order» που εφαρμόζεται στην Αγγλία, είναι μία λίστα με ονόματα οπαδών, που απαγορεύονται να μπουν στο γήπεδο.

Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος και για επαφή του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τη FIFA και την UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν μπορεί να επέμβει σε θέματα διαφθοράς της κάθε χώρας, ωστόσο μπορεί να δώσει την βοήθειά της ακόμα και στην Πολιτεία. Πάντως, ο Μισέλ Πλατινί θεωρεί πως ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη θα είναι καταστροφικός και πιστεύει πως μπορούν να βρεθούν λύσεις δίχως αυτό το ακραίο μέτρο.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ