2015-03-02 13:45:12
Φωτογραφία για ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ : ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΕΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!
Ο Κώστας Χριστοφιδέλης αναφέρθηκε στην παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα του βόλεϊ, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι παίκτες, θέλουν περισσότερο κόσμο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία των ερυθρόλευκων και στα φαινόμενα βίας στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Χριστοφιδέλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio 103,3».

Αρχικά, ο Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Το παιχνίδι με την Ορεστιάδα δεν ήταν εύκολο. Η Ορεστιάδα φέτος, στα δύο ματς που έχουμε παίξει, μας έχει δυσκολέψει πολύ και αυτό λειτούργησε θετικά σε ότι αφορά τη σημερινή αναμέτρηση. Μπήκαμε από την αρχή σοβαρά, είχαμε ρυθμό και δεν δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους. Έτσι, ήρθε ένα σχετικά εύκολο 3-0, το οποίο χρειαζόμασταν ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Γενικά τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια κρίνονται στο τέλος της σεζόν
. Υπάρχουν πολλές ομάδες που σου κόβουν βαθμούς, αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό. Δηλαδή δεν μπορείς να μπεις σε ένα παιχνίδι και να πεις ότι σήμερα θα περάσεις ένα εύκολο απόγευμα. Αυτά υπήρχαν στο παρελθόν. Τώρα η ψαλίδα έχει μικρύνει και αυτό έχει ανεβάσει τον ανταγωνισμό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ένα πολύ καλό σύνολο και απ΄ ότι έχει φανεί, θα είναι ο βασικός μας αντίπαλος για την κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την προσπάθεια των άλλων ομάδων».

Στη συνέχεια δήλωσε για τη μικρή προσέλευση των φιλάθλων: «Δεν είναι ευχάριστο για εμάς τους αθλητές να παίζουμε σε άδεια γήπεδα. Παρόλα αυτά είμαστε συνηθισμένοι. Τα γήπεδα στο άθλημα μας στην Ελλάδα δεν σφύζουν από κόσμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Θα θέλαμε να γεμίζουν τα γήπεδα και ο κόσμος να υποστηρίζει την ομάδα του. Το βόλεϊ πάσχει σε αυτό τον τομέα. Ήμουν μικρός και γέρασα απ΄ όταν προσπαθούσαμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Θεωρώ ότι το κάναμε με λάθος τρόπο. Πρέπει να δώσουμε βάρος στο να φέρουμε στο γήπεδο τον κόσμο, που θέλει να παρακολουθήσει βόλεϊ και όχι σε αυτόν που θέλει να εκτονώσει διάφορα συναισθήματα ή να αντιδράσει παράλογα, ορμώμενος από άλλα αθλήματα. Δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσουν. Δυστυχώς όμως υπάρχει ατιμωρησία στη χώρα μας».

Σχετικά με τα φαινόμενα βίας δήλωσε: «Όλοι καταδικάζουμε τις ενέργειες βίας. Κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι βοηθούν τις ομάδες τους, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο προβλήματα δημιουργούν. Το άσχημο είναι ότι με τέτοιες συμπεριφορές απομακρύνουμε και τους λίγους φιλάθλους του Βόλεϊ, στους οποίους πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθούμε ως αθλητές και ομάδες του βόλεϊ και όχι ως σύλλογοι».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ: «Όπως και στα άλλα αθλήματα, έτσι και στο βόλεϊ το επίπεδο έχει πέσει. Αυτό πρέπει εμείς οι άνθρωποι του αθλήματος να το δούμε ως μια τεράστια ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και μακάρι τα μικρά παιδιά να ζήσουν στιγμές όπως εμείς. Είμαι από την φύση μου αισιόδοξος. Υπάρχουν αθλητές, αλλά θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε βολεϊμπολίστες. Να τους δείξουμε πως παίζεται το σωστό βόλεϊ. Αυτό που λείπει από τους αθλητές είναι οι παραστάσεις. Υπάρχει το υλικό και είμαι αισιόδοξος ότι θα βάλουμε τις βάσεις και θα φέρουμε το βόλεϊ εκεί που βρισκόταν πριν από μια δεκαετία».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ