2015-03-02 13:48:25
Φωτογραφία για ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την μεταγωγή της Αγγελικής στη ΓΑΔΑ! [photos]
Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα η Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού όσο αυτός ήταν δραπέτης, και με τον οποίο σχεδίαζαν από κοινού την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αγγελική είχε βρει καταφύγιο σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Μάλιστα, λίγο αργότερα συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, που φέρεται να παρείχε καταφύγιο στην Αγγελική, έξω από το γραφείο του ανακριτή όπου είχε μεταβεί ώστε να δηλώσει πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών.

Επίσης, συνελήφθη και η σύζυγος του Μάκη Τσάκαλου, με τις ίδιες κατηγορίες περί υπόθαλψης εγκληματία.

Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη μέσα σε τρεις ημέρες για την ίδια υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε το Σάββατο δύο άνδρες, τον 36χρονο «Ιάσονα» και τον 32χρονο «ταχυδρόμο» της οργάνωσης. Επίσης, την Κυριακή συνελήφθη και μια 36χρονη γυναίκα.


Από τότε, η Αστυνομία δήλωνε πως βρισκόταν στα ίχνη της 22χρονης που καταζητείτο τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μία εβδομάδα την παρακολουθούσε διακριτικά. Τις τελευταίες ημέρες, το βάρος των αστυνομικών ερευνών για τη σύλληψη της 22χρονης είχε επικεντρωθεί στα νότια προάστια της Αττικής, με ιδιαίτερη έμφαση σε Πειραιά, Δραπετσώνα και Σαλαμίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη φοιτήτρια χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Εύη Στατίδη και είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, προκειμένου να μην εντοπιστεί.

Η φοιτήτρια από το Αίγιο φέρεται να ήταν συνδετικός κρίκος του Ξηρού με τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, άλλες πληροφορίεςαναφέρουν ότι κατά τους δύο μήνες που καταζητείτο, η Αγγελική Σπυροπούλου διέμενε σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό για συμμετοχή τους στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Και αυτό το σπίτι στα Περιστέρια Σαλαμίνας όπου συνελήφθη η 22χρονη, στην οδό Αγίου Γερασίμου, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, είναι ιδιοκτησίας συγγενούς των φυλακισμένων μελών των Πυρήνων.

H μεγαγωγή της στη ΓΑΔΑ:
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ