2015-03-03 01:45:05
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Για ποιον δάκρυσε ο Ομπάμα;
Λύγισε ο Αμερικανός πρόεδρος πλέκοντας το εγκώμιο του απερχόμενου υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ... Έρικ Χόλντερ, σε εκδήλωση που δόθηκε προς τιμήν του στο Λευκό Οίκο. Ο Χόλντερ, ο οποίος διορίστηκε το 2008 από τον Ομπάμα, αποχώρησε από το αξίωμά του.

«Ο Έρικ Χόλντερ ήταν ο πρώτος μαύρος που διορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, πάνω από όλα όμως είναι πολύ καλός μου φίλος», είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κι ενώ ο Ομπάμα έσταζε... μέλι για τον Χόλντερ, τον άνθρωπο «που εργάσθηκε με πάθος για να γίνει το δικαιικό σύστημα των ΗΠΑ το καλύτερο του κόσμου, περιορίζοντας τις άδικες ανισότητες των ποινών, κάποια στιγμή δεν άντεξε. Δάκρυα κύλησαν στα μάτια του με τα φλας των φωτογράφων να απαθανατίζουν το γεγονός.

Ο Έρικ Χόλντερ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τη θέση του πριν από τη λήξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Διορίστηκε το 1993 στη θέση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Ουάσινγκτον και στη συνέχεια διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Ομπάμα ήταν αυτός που το 2008 του εμπιστεύτηκε το εν λόγω υπουργείο.


Μετά τη συγκινητική ομιλία του Ομπάμα, η ντίβα της σόουλ, Αρίθα Φράκλιν, αποχαιρέτησε τον Χόλντερ αφιερώνοντάς του ορισμένα από τα τραγούδια της. Στη θέση του Χόλντερ αναμένεται να διοριστεί μία γυναίκα, απόγονος Αφρικανών σκλάβων και χωρίς δεσμούς με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε τη Λορέτα Λιντς, ομοσπονδιακή εισαγγελέας στην ανατολική περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η 55χρονη Λιντς «ίσως και να είναι η μοναδική δικηγόρος στην Αμερική που τα βάζει με εγκληματίες, βαρόνους των ναρκωτικών και τρομοκράτες και παρόλα αυτά διατηρεί τη φήμη ενός γοητευτικού ανθρώπου που παραμένει κοντά στο λαό», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ομπάμα για να στηρίξει την επιλογή του. Η Λιντς θα πρέπει πρώτα να λάβει την έγκριση της Γερουσίας, προτού καθίσει στην καρέκλα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο:
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ