2015-03-03 22:00:13
Φωτογραφία για «Το Ιράν απειλεί όλο τον κόσμο»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ομιλία του... ενώπιον των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε ότι το Ιράν και η ηγεσία του αποτελούν απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή, αλλά για όλο τον κόσμο και ζήτησε να αναληφθεί δράση εναντίον του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

«Το καθεστώς του Ιράν αποτελεί σοβαρή απειλή, όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά και για την ειρήνη σ όλο τον κόσμο», είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στους γερουσιαστές που παρακολουθούν την ομιλία του στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. «Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για να σταματήσει η πορεία του Ιράν με σκοπό την κατάκτηση, την υποδούλωση και την τρομοκρατία» είπε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκινώντας λίγο νωρίτερα την ομιλία του στο Κογκρέσο ανέφερε ότι παρότι η εμφάνισή του ενώπιον των Αμερικανών γερουσιαστών έγινε αντικείμενο πολιτικής διαμάχης, ο ίδιος ουδέποτε είχε την πρόθεση να δώσει πολιτική χροιά στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

«Λυπάμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την παρουσία μου εδώ ως πολιτική» είπε ο Νετανιάχου. «Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κογκρέσου.

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι το Ισραήλ εκτιμά την υποστήριξη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο ευχαρίστησε για όλα όσα έχει κάνει για τη χώρα του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ