2015-03-04 10:06:03
Φωτογραφία για Κοινή ανακοίνωση συλλόγων ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πειραιά
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΔΥ) (Αρ.Πρ. 27)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΡΩΗΝ Σ.Ε.Υ.Π.ΙΚΑ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σ.Ε.Υ.Π.ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ)

4 Μαρτίου 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 9/3/15 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ η επανασύσταση της Ομοσπονδίας μετά από πρόσφατη δικαστική απόφαση. Όλοι μαζί χωρίς διαχωρισμούς, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Υπενθυμίζουμε ότι επί Ι.Κ.Α. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ., υπήρχαν τέσσερις κατηγορίες γιατρών-οδοντιάτρων ( μόνιμοι, αορίστου χρόνου, Π.Α.Α. και σύμβασης έργου) χωρίς κανένα πρόβλημα στη λειτουργία μας επί σειρά ετών, εξαιρουμένου του τελευταίου έτους. 

Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε σχετικά με την προϋπηρεσία μας, μετά από εκτενή ανάλυση με τις νομικές υπηρεσίες των συλλόγων προκύπτει ότι:


· Σύμφωνα με το νόμο 3205 Φ.Ε.Κ. Α 297 23/12/2003 και σε συνδυασμό με τα άρθρα 44 και 15 παρ. 1ι του ιδίου νόμου, προκύπτουν τα εξής: ι «Ο χρόνος παροχής υπηρεσίας με σύμβαση έργου ή με ανάθεση κατ’ αποκοπή εργασίας, εφόσον οι υπηρεσίες αυτές έχουν χαρακτηριστεί με διάταξη νόμου ή με δικαστική απόφαση ότι διανύθηκαν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (εξαρτημένης) ή εφόσον σύμφωνα με τα υπηρεσιακά έγγραφα συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: i. Απασχόληση κατά το σύνηθες δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο ii. Παροχή εργασίας στο χώρο της δημόσιας υπηρεσίας και με την άμεση εποπτεία τις υπηρεσίας και iii. Αμοιβή ανάλογη με των προσλαμβανομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.»

Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι, τηρούνται σαφώς οι τρεις όροι που θέτει το άρθρο 15 παρ. ι. για την προϋπηρεσία μας, και θα ήταν παράλογο να μην αναγνωριστεί. Βέβαια το θέμα δεν είναι τόσο απλό και με την παρουσία των νομικών μας συμβούλων θα κάνουμε παράσταση στις ανάλογες υπηρεσίες των Υ.Π.Ε. ώστε το θέμα να διευθετηθεί. Αν παρ’ ελπίδα δεν τελεσφορήσουν αυτές οι ενέργειες,τότε εάν εκδοθούν τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε με αγωγή σε διοικητικά δικαστήρια ή να ζητήσουμε πρότυπη δίκη στο Συμβούλιο Επικρατείας. 

· Σε σχέση με την καθυστέρηση που παρατηρείται στις υπόλοιπες Υ.Π.Ε. (πλην της 1ης και 2ης ) σχετικά με την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων ένταξης στο ΕΣΥ ,όπως είναι γνωστό έχει ήδη παρέλθει ο χρόνος που έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος 3-5 μηνών από την ημερομηνία αυτή (11/2014) όπως μας ενημερώνουν οι δικηγόροι, θα μπορούμε να προσφύγουμε αξιώνοντας τις ανάλογες αποζημιώσεις .

ΓΙΑ ΤΟΝ  ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΔΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝ.ΨΥΧΑΡΗΣ 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ .ΛΙΑΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.ΜΑΝΙΑΤΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΥΠΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.ΛΕΟΥΣΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ.ΣΟΛΩΜΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ