2015-03-04 10:25:40
Φωτογραφία για ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Βούτσης: Το υπουργείο δεν ευθύνεται για το έγγραφο για τους μετανάστες

Σε ανάκληση της διαταγής που προέβλεπε άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διατάσσοντας παράλληλα ΕΔΕ για την υπόθεση. Τις παραιτήσεις όσων ευθύνονται ζήτησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. «Η διαταγή εκδόθηκε παράτυπα, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση» τόνισε ο κ. Πανούσης στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Πανούσης παραδέχθηκε ότι υπάρχει «εσωτερικό διοικητικό θέμα» και δεσμεύτηκε πως θα ερευνηθεί πώς εκδόθηκε αυτή η παράτυπη, όπως την χαρακτήρισε, διαταγή. «Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει ανακοινωθεί. Ανταλλάσσουμε απόψεις, συζητώνται διάφορα» σημείωσε. «Δεν ακολουθήθηκε η διοικητική ιεραρχία. Δεν μπορεί ο κάθε ταξίαρχος να βγάζει μία απόφαση από μόνο τους» υπογράμμισε.


Βούτσης: Το υπουργείο δεν ευθύνεται για το έγγραφο για τους μετανάστες

Το υπουργείο δεν έχει καμία ευθύνη για το έγγραφο που προβλέπει άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, τονίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε σχετική εντολή και πως ευθύνη φέρει αποκλειστικά εκείνος που υπογράφει το έγγραφο.

«Καμία σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις στο Mega, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας έκανε λόγο για «ξεκάθαρη διαταγή αρχηγείου για το τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής» διευκρινίζοντας ότι την διαταγή υπογράφει ο αρμόδιος του κλάδου των αλλοδαπών.

«Ο γνωστός στρατηγός που ειδοποίησε για την υπόθεση Χαϊκάλη σε συνεργασία Συγγγρού με εισαγγελέα διακινεί δήθεν εντολή Πανούση λόγω κρίσεων» έγραψε στο Twitter o Πάνος Καμμένος. 

Γ. Σακελλαρίδης: Πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα το έγγραφο

To έγγραφο για τους μετανάστες εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, είπε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας και αυτός ότι η διαταγή ανακλήθηκε. Τόνισε επίσης ότι τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας την καθορίζουν οι συναρμόδιοι υπουργοι.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ