2015-03-04 19:20:25
Φωτογραφία για ΘΛΙΨΗ: Αυτός είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε πολεμώντας τους τζιχαντιστές [photos]
Ο Έλληνας - βρετανικής υπηκοότητας - Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ σκοτώθηκε πολεμώντας στο... πλευρό των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

Συνετριμμένη η οικογένεια του 25χρονου, πρώην στελέχους των βρετανών Πεζοναυτών επιβεβαίωσε τον θάνατό του, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Την ίδια ώρα, πηγή προσκείμενη στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι YPG βρίσκονται «σε επικοινωνία με την οικογένεια προκειμένου να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τη σορό του».

Ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είχε φθάσει στη Συρία την 7η Δεκεμβρίου. Ο Τζόρνταν Μέιτσον, ένας Αμερικανός πρώην στρατιώτης, που υποστηρίζει ότι ήταν συμπολεμιστής του Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ, απέτισε φόρο τιμής μέσω facebook σε έναν «πειθαρχημένο μαχητή» αναφέροντας ότι το θύμα ήταν ένας πρώην Έλληνας υπήκοος που είχε πάρει τη βρετανική υπηκοότητα.


Σε μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζεται ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ να φοράει στρατιωτική στολή και να κρατάει ένα αυτόματο τουφέκι, ενώ ποζάρει μαζί με άλλους ξένους και Κούρδους μαχητές.

Ο Έρικ Σκάρφιλντ, που μετέβη στη Συρία με δική του πρωτοβουλία, ως απλός πολίτης, τραυματίστηκε θανάσιμα από βλήμα όλμου τη Δευτέρα, ενώ πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Ταλ Χάμις, στη βορειανατολική Συρία, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μία πηγή προσκείμενη στους Κούρδους του YPG.

Ένας Βρετανός δικηγόρος, εξάλλου, ο Νταν Τζάρβις, δήλωσε ότι η οικογένεια του Σκάρφιλντ, από το Μπάρνσλεϊ της βόρειας Αγγλίας, τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του πριν από λίγες εβδομάδες προκειμένου να του εκφράσει τις ανησυχίες της για το γιο τους. Πρόκειται για «μια τραγική τροπή, φαίνεται πως οι χειρότεροι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν» επισήμανε ο Τζάρβις σε μία ανακοίνωση.

«Ο Έρικ ήταν ένα έμπειρο μέλος των Βρετανών Πεζοναυτών που είχε συγκλονιστεί από τις ωμότητες που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος. Η οικογένειά του πίστευε ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία με την ελπίδα να προσφέρει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια ως ειδικός στην παροχή ιατρικής φροντίδας στα πεδία μαχών».

«Υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να επισημάνουμε καθώς ο Έρικ δεν ήταν σίγουρο το μοναδικό πρόσωπο που ταξίδεψε στη Συρία προκειμένου να ενταχθεί στις δυνάμεις που αντιστέκονται στο Ισλαμικό Κράτος» σημείωσε ο Τζάρβις.

Ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είναι ο δεύτερος Δυτικός που σκοτώνεται πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος μετά το θάνατο ενός Αυστραλού στην ίδια περιοχή την περασμένη εβδομάδα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ