2015-03-05 00:21:06
Φωτογραφία για Ουρές για τη θεώρηση βιβλιαρίων και στην Ξάνθη – Μόλις 2 εργαζόμενοι για όλον τον Νομό!
Το απόλυτο... χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΙΚΑ της Ξάνθης, με τους... ασφαλισμένους να προσέρχονται κατά εκατοντάδες για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους και άλλες διοικητικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές, να επικρατεί εκνευρισμός αλλά και δυσφορία.

Οι ασφαλισμένοι, προσέρχονται στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ από τις 5.00 το πρωί ώστε να λάβουν σειρά προτεραιότητας, λαμβάνουν το πολυπόθητο χαρτάκι αναμονής και στη συνέχεια εισέρχονται κατά 30άδες στο αντίστοιχο Τμήμα για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους ή να προχωρήσουν σε άλλες συναλλαγές με το Μητρώο.

Εντάσεις και δυσφορία!

Η αναμονή, όπως άλλωστε είναι συνηθισμένο, φέρνει δυσφορία και εκνευρισμό με τους ασφαλισμένους να διαμαρτύρονται ενώ δεν λείπουν και οι εντάσεις και οι λογομαχίες για τις θέσεις!

Βέβαια, το πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στην περιοχή της Ξάνθης αλλά στο σύνολο σχεδόν των παραρτημάτων του ΙΚΑ της χώρας, όπου επικρατεί αντίστοιχο χάος
. Από την πλευρά του το ΙΚΑ με ανακοίνωση του εξηγεί πως δεν είναι απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Ωστόσο στην πράξη αυτό φαίνεται πως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, μιας και μια μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων είτε δεν έχει ενημερωθεί σωστά είτε δεν έχει την εξοικείωση για τη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής θεώρησης.

Μόλις 2 εργαζόμενοι στο Μητρώο

Στην περίπτωση της Ξάνθης υπάρχουν διαθέσιμοι μόλις 2 υπάλληλοι στο Τμήμα του Μητρώου του ΙΚΑ στους οποίους και έχει πέσει όλος ο φόρτος εργασίας και καλούνται να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες ασφαλισμένους όλους του Νομού.

Πρακτικά, καθημερινά προσέρχονται περίπου 700 άτομα στο ΙΚΑ ενώ οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να παραμένουν μέχρι και αργά το απόγευμα στις θέσεις τους για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Ηλεκτρονική θεώρηση...

Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα, εάν έχει ανανεωθεί θεωρηθεί το βιβλιάριο υγείας από το Ταμείο τους για το έτος 2015 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2016 ώστε να μην χρειάζεται η επίσκεψη σε υποκαταστήματα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει, σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2015 με σκοπό τον περιορισμό της επισκεψιμότητας στα Υποκαταστήματα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κάτι ωστόσο που όπως φαίνεται και στην πράξη δεν γίνεται.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ