2015-03-05 08:12:05
Φωτογραφία για Εξαφάνιση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Η έρευνα δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να βρούμε κάτι
Η περιοχή πέριξ της Γαλακτοκομικής Σχολής σαρώθηκε κυριολεκτικά και την Τρίτη ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τους αξιωματικούς να δηλώνουν ότι αν δεν βρουν έστω ένα στοιχείο που να βοηθήσει όλους να οδηγηθούν σε ένα σημείο πιο ξεκάθαρο που να δώσει τη δυνατότητα να ξετυλιχθεί επιτέλους το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση του Βαγγέλη δεν πρόκειται να σταματήσουν. Εκτός από τους δεκάδες άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων στην περιοχή κινήθηκε εκ νέου η ΕΜΑΚ, οι άντρες της οποίας με την ειδική βάρκα, ερεύνησαν την παραλίμνια περιοχή μέχρι και την Κατσικά. Οι αστυνομικοί για πάνω από 10 ώρες ερεύνησαν πιθαμή προς πιθαμή μεγάλες τάφρους που βρίσκονται κοντά στη Σχολή καθώς τώρα η στάθμη των νερών έχει πέσει αισθητά. Παράλληλα εξέτασαν και πάλι σημεία που δύσκολα μπορούν να προσεγγιστούν αλλά δυστυχώς από την έρευνα δεν προέκυψε κάτι. Την Παρασκευή αναμένεται να μεταβεί στα Ιωάννινα και ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος σε συνεργασία με τον συνεργάτη του εκεί, Φώντα Βρόσγο, συνεχίζουν να ελέγχουν κάθε πληροφορία προκειμένου να συνθέσουν το παζλ της μυστηριώδους εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


«Η έρευνα δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να βρούμε κάτι που να δώσει απαντήσεις», λένε αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων - Για 26η μέρα αγνοείται ο νεαρός φοιτητής

Με αγωνία αλλά και ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε από την τριμελή επιτροπή του ΕΛΓΟ Δήμητρα που έχει ολοκληρώσει την έρευνά της. Αυτό που αναμένεται να προκύψει από την έκθεση είναι το εάν και σε ποιο βαθμό τελικά υπάρχουν ευθύνες για κρούσμα βίας και εκφοβισμού στον νεαρό φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται για 26η ημέρα. Πάντως το κλίμα το οποίο επικρατεί στη Γαλακτοκομική Σχολή μεταξύ των υπολοίπων φοιτητών είναι ιδιαίτερα βαρύ ειδικότερα καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ευθύνες σε καταστάσεις, γεγονότα και πρόσωπα που κινούνται μέσα στη Σχολή και συνετέλεσαν στη διαμόρφωση ενός κακού κλίματος που σχετίζεται με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του νεαρού φοιτητή.

Στο μεταξύ αναμένεται μέχρι την Παρασκευή το αργότερο να κατέβει ξανά στα Γιάννενα η οικογένεια του Βαγγέλη για να παρακολουθήσουν τις έρευνες που γίνονται για να έχουν ενημέρωση για την πορεία των ερευνών. Όλα αυτά και ενώ την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του θείου του Βαγγέλη Γιώργου Βισδιαδάκη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ο οποίος διαβεβαίωσε εκείνον αλλά και τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη που παρακολουθεί την υπόθεση, ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες αναζήτησης του Βαγγέλη εκδηλώνοντας επιπλέον το προσωπικό του ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια για το μαρτύριο που βιώνει όλο αυτό τον καιρό ψάχνοντας το παιδί τους και αναζητώντας απαντήσεις σε τεράστια ερωτήματα που προκύπτουν για το τι κρύβεται τελικά πίσω από την εξαφάνισή του.

«Κόντρες» μετά την επιστολή Ακρίτα στον Πανούση

Την ίδια ώρα τεράστιες διαστάσεις πήρε την Τρίτη η «κόντρα» που προέκυψε μεταξύ της Έλενας Ακρίτα και της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη με αιχμή την επιστολή που εκείνη έστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θέτοντας μεταξύ άλλων και θέμα ανάμειξης πολιτικού από την Κρήτη που εμπλέκεται στην υπόθεση με τον Υπουργό να απαντά ότι αν προκύπτει κάτι τέτοιο θα αποδοθούν ευθύνες και τον θείο της οικογένειας και δικηγόρο του τον κ. Γιάννη Γιακουμάκη να δηλώνει ότι η κίνησή της κυρίας Ακρίτα και η διάθεσή της να παρέμβει στην υπόθεση δεν βοηθά πουθενά στην εξέλιξη στην υπόθεσης ζητώντας της να μην ανακατεύεται.

Η αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας του κ. Γιάννη Γιακουμάκη ήταν άμεση και εκείνος μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr ξεκαθάρισε ότι το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει την οικογένεια είναι να βρεθεί ζωντανός, σώος και αβλαβής ο Βαγγέλης ενώ δήλωσε ενοχλημένος από την παρέμβαση της κ. Ακρίτα. «Η κυρία Ακρίτα ύστερα από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τηλεοπτικής ή και συγγραφικής παρουσίας θεώρησε απαραίτητο και πάντα μέσα στα πλαίσια της απέλπιδος προσπάθειά της να επανέλθει με κάποιο τρόπο στα τηλεοπτικά δρώμενα ασχολήθηκε με το τραγικό κατά τα άλλα θέμα του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη θεωρώντας ότι κάνοντας αυτήν την παρέμβαση θα ασχοληθούν κάποιοι μαζί της για να επανέλθει έστω με αυτόν τον τρόπο και πάλι στη δημοσιότητα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γιακουμάκης, θείος του Βαγγέλη και δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του νεαρού, δεν γίνεται κατανοητός ο απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης και των δηλώσεων της κυρίας Ακρίτα όταν στην πολύ συγκεκριμένη τραγική ιστορία τα ζητούμενα ουσιαστικά είναι και θα έπρεπε να είναι δύο μόνο πράγματα, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Να βρεθεί ο συγκεκριμένος 20χρονος σώος αβλαβής και φυσικά ζωντανός και δεύτερον να αφήσουμε την αστυνομία να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της η οποία βεβαίως βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των ανακρίσεων των ενόρκων εξετάσεων και σε συνδρομή πάντα με το λιμενικό την πυροσβεστική και τις ΕΜΑΚ και σε απόλυτη και άμεση συνεργασία εξακολουθούν την έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για την ανεύρεση το συντομότερο δυνατό του αγνοούμενου Βαγγέλη. Στο θέμα των υπαινιγμών της περί εμπλοκής βουλευτή στην υπόθεση χωρίς να κατονομάζει με αόριστες και γενικόλογες εκφράσεις δε νομίζω ότι βοηθά κάπου στην εξέλιξη της υπόθεσης και την πορεία των ερευνών», κατέληξε.

Πηγή: protothema
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ