2015-03-05 16:16:16
Φωτογραφία για Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 05 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα καθώς ο ΑΝΥΕΘΑ και ο Παλαιστίνιος πρέσβης είναι παλιοί  γνώριμοι.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης έκανε λεπτομερή παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Παλαιστινιακή Αρχή, όπως αυτό με τη συνέχιση της πολιτικής εποικισμού των παλαιστινιακών περιοχών. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της παραπέρα ενίσχυσης του θετικού ρόλου που μπορεί να παίξει η Ελλάδα.

Ο ΑΝΥΕΘΑ επιφύλασσε μια έκπληξη στον Παλαιστίνιο πρέσβη. Διέκοψε για λίγο τη συνάντηση τους καλώντας στο γραφείο του τον Ελληνοπαλαιστίνιο δεκανέα Στρατονομίας Ράεντ-Λάμπρο Αμπουμόγλι, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως στρατονόμος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης είναι ένα παράδειγμα που φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται το όλο θέμα των παιδιών μεταναστών που μεγάλωσαν και ζουν στην Ελλάδα. Είναι ένα έμπρακτο δείγμα κατοχύρωσης της ισότητας και τη ισονομίας των παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα με ή χωρίς χαρτιά. Είναι, είπε, μια συμβολική γέφυρα ανάμεσα σε δύο λαούς, με ιστορικούς δεσμούς και διαχρονικά  αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης.

Κλείνοντας ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στο θετικό - ενεργό ρόλο της Ελλάδας, για την προώθηση μιας φιλειρηνικής - πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Δεσμεύθηκε να εξετάσει τα αιτήματα της παλαιστινιακής πλευράς για συμμετοχή Παλαιστινίων αξιωματικών σε προγράμματα εκπαίδευσης τόσο στις Στρατιωτικές Σχολές Σωμάτων (γιατροί, νομικοί κλπ) όσο και στις σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ