2015-03-05 16:42:15
Φωτογραφία για Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη
Έπειτα από ένα σχεδόν ανοιξιάτικο διάλειμμα, σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου σε όλη τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής αυτής θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, η ενίσχυση των ανέμων, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας καθώς και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Βόρειας κυρίως Ελλάδας. Οι χειμερινές συνθήκες φαίνεται πως θα επιμείνουν για αρκετές ημέρες, με τη θερμοκρασία μετά βίας να αγγίζει στα Ανατολικά και Νότια Ηπειρωτικά τα επίπεδα των 13 βαθμών Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Για Σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου: Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης και από τα Βορειοδυτικά, με βροχές τοπικά ισχυρές και σταδιακά παροδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα με την πάροδο των ωρών και μέχρι τις απογευματινές ώρες θα έχουν επεκταθεί ήδη σε ολόκληρη τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Θεσσαλία, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά, καθώς επίσης και την Πελοπόννησο.


Αργότερα και όσο θα βαδίζουμε προς την αλλαγή της ημέρας, τοπικές βροχές θα αρχίσουν να επηρεάζουν και την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, το Βόρειο Αιγαίο, τις Βορειοδυτικές Κυκλάδες και τη Θράκη (ισχυρότερες βροχές). Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καθ΄όλη τη διάρκεια της Πέμπτης θα έχουν βελτιωμένο καιρό με νεφώσεις από αργά το απόγευμα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Βορειοδυτικής χώρας, οι οποίες την Παρασκευή θα επεκταθούν στις περισσότερες ορεινές περιοχές της χώρας μας. Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ μάλιστα δεν αποκλείεται από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής να χιονίσει πρόσκαιρα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν Νοτιάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά αγγίζοντας στα πελάγη τα 7-8 μποφόρ, ενώ μέσα στο Σάββατο θα στραφούν σταδιακά σε Βοριάδες από Βορρά προς Νότο και θα εξασθενήσουν λίγο μη ξεπερνώντας τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει το μεσημέρι στα Κεντρικά και Βόρεια τους 8-10 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11-14 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 6/3, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως στα Δυτικά, τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, όπου αναμένονται και πάλι βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά πιο άστατος καιρός με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις που θα δίνουν τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με σχετικά καλό καιρό. Έντονα φαινόμενα θα δεχτούν αρκετά νησιά του Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο 7/3, η κακοκαιρία θα υποχωρήσει στη Βορειοδυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, οι βροχές ωστόσο θα συνεχιστούν σε αρκετές περιοχές της Δυτικής - Νοτιοδυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ελλάδας, ενώ την Κυριακή 8/3, αναμένεται εκ' νέου κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Nεφώσεις περιμένουμε σήμερα στον Αττικό ουρανό. Αργά το βράδυ, πιθανόν να βρέξει για λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιοι έως 4 μποφόρ. Για την Παρασκευή, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν –πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι Νότιοι έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βροχερός θα είναι σήμερα Πέμπτη ο καιρός στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ. Βροχές αναμένονται και την Παρασκευή, χωρίς αν αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά πάντως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι Νότιοι 5 μποφόρ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05.03.15 ώρα 11:00

Επιμέλεια: Καρανάσιος Κώστας

Για την καθημερινή σας ενημέρωση για το δελτίο καιρού κάντε κλικ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: http://www.xalazi.gr/prognwsh-kairou/shmera-kai-aurio/p/4074/analutika-o-kairos-to-triimero-pempti-5-eos-savvato-7-martiou
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ