2015-03-05 18:18:36
Φωτογραφία για Κικίλιας: Αρχηγό έχουμε, τώρα πολεμάμε για την Ελλάδα
«Αρχηγό έχουμε, τώρα πολεμάμε για την Ελλάδα» είπε... χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Επειδή δεν άλλαξε η νοοτροπία μας, φτάσαμε σήμερα στο χειρότερο αποτέλεσμα: Φερόμαστε ως ομάδες: Οι καραμανλικοί, οι σαμαρικοί, οι μητσοτακικοί και όποιες άλλες νεοπαγείς» τόνισε ο κύριος Κικίλιας και συμπλήρωσε πως «οι προσωπικές ατζέντες οδηγούν σε αδιέξοδα τα κόμματα».

«Τραυματίσαμε την ραχοκοκαλιά μας, την αστική και τη μεσαία τάξη και τον πολύ κόσμο του κέντρου, που προσέβλεπε σ´εμάς ως "η πεφωτισμένη δεξιά", όπως έγραφε η Ελένη Βλάχου. Είναι στο χέρι μας η θεραπεία της» ανέφερε.

Ο κύριος Κικίλιας, αφού τόνισε ότι «στα δύσκολα φανερώνονται οι αντοχές», ζήτησε «αξιοκρατία στο κόμμα», θυμίζοντας την ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη, που ταυτίζει το έθνος με το λαό. Την πατρίδα με τους ανθρώπους της. Την πολιτεία με τους πολίτες της. Την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία. Την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».


«Να αποφασίσουμε τι θέλουμε: Μια δεξιά με 18% ή μια κεντροδεξιά, που να κερδίζει τον πόλεμο»; αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τέλος στο ζήτημα ηγεσίας της ΝΔ, που θέτουν αρκετοί συνάδελφοί του βουλευτές, ο κύριος Κικίλιας ήταν ξεκάθαρος: «Όποιος ξεχνάει την ιστορία του, μέλλον δεν έχει. Ζήσαμε την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης του 2009, την ανθρωποφαγία του Κώστα Καραμανλή. Λίγος μόνο χρόνος χρειάστηκε για να επέλθει η αναγνώριση της προσφοράς του, με τη σιωπή του. Το ίδιο βιώνουμε και τώρα. Αν επαναληφθεί το ίδιο λάθος, ωφελούνται μόνον οι αντίπαλοί μας. Όχι η Νέα Δημοκρατία. Ο Σαμαράς υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα. Με αυταπάρνηση. Το αναγνωρίζουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Θα ήθελα να μην δικαιωθεί ο Σαμαράς για όσα έχει πει. Αλλά χρειάστηκαν μόλις 40 μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα αναμετριέται πάλι με το χάος. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχηγό έχουμε. Τώρα πολεμάμε για την Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο κύριος Κικίλιας επέστησε την προσοχή στην «ελπίδα, που όταν είναι χωρίς αντίκρυσμα πεθαίνει», όπως είπε. «Οι πολίτες τώρα μαθαίνουν οι άδειες υποσχέσεις, “το αδειανό πουκάμισο” του Ποιητή, τι ακριβώς σημαίνουν. Όσοι έχουμε φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας μάθαμε να κερδίζουμε. Μάθαμε και να χάνουμε, αλλά μάθαμε και να σηκωνόμαστε αμέσως όρθιοι και να ξαναπολεμάμε. Στις 25 Γενάρη χάσαμε μία μάχη. Ας ετοιμαστούμε από σήμερα, όλοι μαζί για τον πόλεμο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ