2015-03-05 19:42:41
Φωτογραφία για Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει σε πρωτογενές έλλειμμα
Για επιστροφή ακόμη και σε πρωτογενές έλλειμμα προειδοποιεί την Ελλάδα ο... επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας πως τα δημόσια οικονομικά της χώρα μας επιδεινώνονται.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο κ. Ρέγκλινγκ υποστηρίζει πως τα νέα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση απειλούν να πλήξουν την ανταγωνιστικότητα και μπορεί να οδηγήσουν τον προϋπολογισμό και πάλι σε έλλειμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, η Ελλάδα αναμενόταν να καταγράψει δημοσιονομικό πλεόνασμα, εξαιρουμένης της πληρωμής των τόκων το τρέχον έτος, αλλά «αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα εξανεμίζεται», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η χώρα μας είχε συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές της να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ, αλλά η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ άφησαν τον περασμένο μήνα να εννοηθεί πως ίσως δεχθούν μια αστοχία από την πλευρά της Ελλάδας.

«Μπορεί να γίνει ακόμη και έλλειμμα φέτος λόγω της σχεδιαζόμενης αύξησης των κυβερνητικών δαπανών και των φορολογικών εσόδων που συρρικνώνονται», είπε ο επικεφαλής του ESM και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι Έλληνες θα πληρώσουν σύντομα τους φόρους που οφείλουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η οικονομία της χώρας κινδυνεύει να επιδεινωθεί εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ