2015-03-05 22:40:10
Φωτογραφία για Επιστήμονες του MIT σχεδιάζουν συσκευή που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπνέουν στον Άρη
Η συσκευή σχεδιάζεται για τη NASA Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), εργάζεται πάνω σε μια συσκευή η οποία θα επιτρέψει σύντομα στους ανθρώπους να μπορούν να αναπνέουν στον Άρη.

Η έλλειψη οξυγόνου στον Άρη είναι ένα μικρό εμπόδιο για τους ανθρώπους που προσπαθούν να κατοικήσουν στον κόκκινο πλανήτη. Οι επιστήμονες της ΜΙΤ θα μπορούσαν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το μικρό πρόβλημα;

Το μηχάνημα γίνεται σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το ενοχλητικό διοξείδιο του άνθρακα – που αποτελεί το 96% της ατμόσφαιρας του Άρη – σε οξυγόνο – το οποίο είναι μόλις 0,2%.

Λαμβάνοντας μαζικές δεξαμενές οξυγόνου στον Άρη, καταναλώνει ζωτικό χώρο στο διαστημικό σκάφος, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλες ανάγκες, έτσι ώστε ο στόχος είναι να καταστεί η συσκευή όσο το δυνατόν μικρότερη και με πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωής. Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο πρώην αστροναύτης της NASA Jeffrey Α Hoffman δήλωσε στην δημοσιογράφο Jessica Orwig του Business Insider :«Θα είναι η πρώτη φορά που θα παράγουν πραγματικό οξυγόνο στον Άρη. »
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ