2015-03-08 08:29:09
Φωτογραφία για Σκάει βόμβα για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων...
Ένας εφιάλτης από το παρελθόν –το χαράτσι της ΔΕΗ- επανέρχεται  Μπορεί το λεγόμενο τέλος ηλεκτροδοτούμενο τέλος να έχει περάσει στην… ιστορία από τον περασμένο Μάιο οπότε και καταβλήθηκε η τελευταία δόση μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ωστόσο η υποχρέωση δεν εκπληρώθηκε από όλους.

Περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες, εκτιμάται ότι άφησαν μια ή περισσότερες δόσεις απλήρωτες με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί οφειλή της τάξεως των 300 εκατ. ευρώΕλλείψει εσόδων και με δεδομένο ότι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών –αν περάσει από το Eurogroupτης Δευτέρας με τη μορφή που την θέλει η Ελλάδα- θα ξεκινήσει να αποδίδει από τον Απρίλιο και μετά, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να βεβαιώσει την οφειλή.

Αυτό θα έχει το εξής αποτέλεσμα: αν το χρέος «φορτωθεί» στους ΑΦΜ μέσα στον Μάρτιο (που είναι και το πιθανότερο) τότε ολόκληρο το ποσό χωρίς δόσεις θα πρέπει να αποπληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Στη ρύθμιση δεν θα μπορεί να ενταχθεί καθώς θα είναι χρέος το οποίος θα έχει βεβαιωθεί τον Μάρτιο και οι οφειλές του Μαρτίου δεν εντάσσονται στη ρύθμιση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ