2015-03-18 20:34:12
Φωτογραφία για Τώρα για την Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή να διατηρήσει στη θέση του τον κ. Αμπαζή
Η Δημοτική Αρχή να διατηρήσει στη θέση του καλλιτεχνική διευθύντη του ΔΗΠΕΘΕ τον κ. Αμπαζή, ζητά η δημοτική παράταξη "Τώρα για την Πάτρα", του Γιάννη Δημαρά.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Η Δημοτική Αρχή με την απομάκρυνση του κ. Θόδωρου Αμπατζή από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ διαπράττει δύο σημαντικά λάθη:

Στερεί από την Πάτρα και το Δημοτικό Θέατρο ένα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο διευθυντή που χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση των ταμείων του Δήμου μπόρεσε και προώθησε δράσεις (ανάδειξη τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, εργαστήριο όπερας, δραματική σχολή, προώθηση της θεατρικής παιδείας, συνεργασία με το Πανεπιστήμιο κ.λ.π.) που έτυχαν μεγάλης αποδοχής και ανέδειξε πολιτιστικές υποδομές της πόλης (Μπάρυ, κάστρο της πόλης) που παρέμεναν επί χρόνια αναξιοποίητες.

Δηλώνει ως αιτιολογία απομάκρυνσής του, όχι την αποτυχία του κ. Αμπαζή αλλά την «ιδεολογική ασυμβατότητα» με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.


Πρέπει να ομολογήσουμε ότι παρότι επιλέχτηκε και μάλιστα ομόφωνα επί θητείας μας ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ και είχαμε στενή συνεργασία μαζί του δεν γνωρίζουμε, ούτε μας ενδιέφερε να μάθουμε, τις ιδεολογικές του καταβολές και την κομματική του προτίμηση.

Δυστυχώς με αυτή την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής ξαναγυρίζουμε στο παρελθόν όταν πρώτα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής συναντιόταν και συμφωνούσε με το Δήμαρχο και έπειτα γινόταν η επιλογή με δήθεν «αδιάβλητες» διαγωνιστικές διαδικασίες από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ.

Στη σημερινή τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, η πόλη μας και ο λαός της είναι ολέθριο λάθος να μην διατηρείς τον επιτυχημένο αλλά να προωθείς τον κομματικό σου φίλο.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει αυτή την απόφασή της υπηρετώντας το συμφέρον της πόλης αλλά και το δικό της."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ