2015-03-19 05:24:07
Φωτογραφία για Αυστραλία: «Μεγάλος αδελφός» για παιδιά
Με ανακούφιση έγινε δεκτή στην Αυστραλία η ανακοίνωση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Telstra για την... ανάπτυξη μίας νέας υπηρεσίας παρακολούθησης συσκευών εξ αποστάσεως.

Μπορεί αυτή η τεχνολογία να χαρακτηρίζεται σαν ένα είδος "μεγάλου αδελφού", απευθύνεται όμως σε γονείς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να ελέγχουν την χρήση κινητών από τα παιδιά τους.

Χάρη σ' αυτήν τη νέα τεχνολογία, που είναι διαθέσιμη μέσω της δικτυακής πύλης "Mobile Protect" εκατομμύρια Αυστραλοί γονείς θα μπορούν να ελέγχουν από τον υπολογιστή τους τις συσκευές των παιδιών τους, αποκλείοντας ανεπιθύμητες κλήσεις και διακίνηση επικίνδυνου υλικού και ρυθμίζοντας τις ώρες που ξοδεύουν σε αυτήν την απασχόληση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, ποσοστό μεγαλύτερο του 68% των Αυστραλών εφήβων διαθέτει "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο, ξοδεύοντας περισσότερες από τρεις ώρες την μέρα σ' αυτό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση ξεκινά από την ηλικία των τριών ετών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Αυτή η εξέλιξη έχει αυξήσει σημαντικά την ανησυχία των γονέων. Σημειώνεται ότι τρεις στους τέσσερις γονείς αγωνιούν σχετικά με το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά τους, οι παιδοψυχολόγοι τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να θέτουν στα παιδιά όρια στη χρήση της τεχνολογίας, παράλληλα όμως επισημαίνουν ότι τα παιδιά που αποκλείονται από τη χρήση κοινωνικών δικτύων επηρεάζονται αρνητικά, παρουσιάζοντας σημάδια χειρότερης ψυχολογικής κατάστασης, σε σχέση με εκείνα που έχουν δικτυακή παρουσία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ