2015-03-19 19:42:54
Φωτογραφία για Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)
Σε κλίμα συγκίνησης  πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 18/03 στις 11:00 το πρωί η «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ (ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ) , κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής παράδοσης-παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο ΣΧΗ (ΠΖ) Μαυρομιχάλη Κυριακού στην Παγανή (Μεραρχία).

Παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του νησιού, νέος διοικητής, στην θέση του υποστράτηγου, κου Δημήτριο Μπίκο αναλαμβάνει ο Υποστράτηγος Θεόδωρος Τοπούζης.

Την τελετή τέλεσαν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο Μητροπολίτης Μυθημνης κ Χρυσόστομος.

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών μεταξύ των οποίων η αντιπεριφερειαρχης κα Γομου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Λέσβου, ο Δ/της της ΑΣΔΕΝ Αντ/γος κ. Μενέλαος Μεϊμάρης, όπως επίσης και λοιπές τοπικές και στρατιωτικές Αρχές και φορείς από την Λέσβο.

Ο απερχόμενος διοικητής ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκε και όσους βοήθησαν στο έργο του, έκανε αναφορά στο έργο το οποίο συντελέστηκε τους δώδεκα μήνες της διοίκησής του στην 98 ΑΔΤΕ, αναφερόμενος τόσο στην επιχειρησιακή ετοιμότητα όσο και στις υπηρεσίες που παρείχε στους πολίτες της Λέσβου στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν στη σωστή λειτουργία και ετοιμότητα της μονάδας, κάνοντας ειδική αναφορά «στους φίλους Λέσβιους οι οποίοι μας στηρίζουν σιωπηλά, ανιδιοτελώς, με το δικό τους μοναδικό φιλόξενο τρόπο» και ευχήθηκε στο νέο διοικητή «καλή επιτυχία στο έργο του».

Ακολούθως, ο νέος διοικητής Υποστράτηγος Θεόδωρος Τοπούζης επισήμανε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η προάσπιση της πατρίδας, η συνεχής επαγρύπνηση,  η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η ασφάλεια και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, αλλά και της ποιότητας ζωή του προσωπικού
. Χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή και «βαριά ευθύνη» τη θέση την οποία καταλαμβάνει υποσχόμενος πως θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης της υπηρεσίας αλλά και για το καλό και την πρόοδο των μονάδων της μεραρχίας. ‘Έκανε λόγο για «αξιέπαινο και σημαντικό» έργο που έχει συντελεστεί έως τώρα και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί «με τον ίδιο ζήλο, την ίδια προθυμία και εργατικότητα για να ανεβάσουμε ακόμα υψηλότερα το επίπεδο εκπαίδευσης της μεραρχίας».

Μετά την καθιερωμένη τελετή, που έγινε με τη δέουσα στρατιωτική εθιμοτυπία και την παρέλαση της σημαίας και των ένστολων, ακολούθησε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών της Μυτιλήνης. 

Ιδιαίτερα κοινωνικός, προσιτός και έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό του ντόπιου πληθυσμού μέσα από την σοβαρή δουλειά που επιτέλεσε, ο Δημήτριος Μπίκος είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει και στα νέα του καθήκοντα. Εξάλλου και η θητεία του στη Λέσβο μόνο θετικά προσμετράτε.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ.. Η μοναδική ιστοσελίδα της Λέσβου που κατέγραψε με δικό της υλικό τις εκδηλώσεις «αλλαγής φρουράς» στην ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ  ήταν το LesvosPost.com ΠΗΓΗ: http://www.lesvospost.com/2015/03/lp-98.html

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Ρεπορτάζ- Βίντεο Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριγκλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ