2015-03-23 18:49:25
Φωτογραφία για Τον Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου εγκαινίασε ο Γ. Πατούλης
Τα εγκαίνια του Σταθμού Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, τη νέα... δομή πρόληψης με αποστολή την πρόληψη και την εξασφάλιση της καλής υγείας εγκύων και βρεφών, πραγματοποίησε ο, παρουσία Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, της Διεύθυνσης και του προσωπικού της Μονάδας, και ασφαλισμένων.

«Σήμερα, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του Σταθμού Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας. Μέσα από αυτήν την προληπτική δομή παρέχεται στήριγμα στη μέλλουσα ανασφάλιστη μητέρα και στο παιδί που θα φέρει στον κόσμο προσφέροντάς της πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και αξιόπιστες υπηρεσίες Υγείας. Είμαστε υπέρ της πρόληψης παρά της θεραπείας, θέλουμε πολίτες υγιείς πολύ δε μάλλον όταν πρόκειται για μητέρες και παιδιά, για αυτό και ζητούμε τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων για την επέκταση μονάδων όπως η συγκεκριμένη σε όλη την Ελλάδα» ανάφερε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του.


Συγκινημένος που βρέθηκε ανάμεσα σε συναδέλφους στον χώρο όπου με την ιδιότητα του ως γιατρός, υπηρέτησε επί σειρά ετών την Υγεία, ο Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τη διεύθυνση και το προσωπικό της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, χάρη στις προσπάθειές των οποίων η συγκεκριμένη μονάδα είναι μία από τις καλύτερες μονάδες που λειτουργούν σήμερα, και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη λειτουργία του Σταθμού Μάνας στο Μαρούσι.

Τη λειτουργία του Σταθμού Μάνας χαιρέτισαν, επίσης, ο Υπεύθυνος της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Καλλικούρδης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος της Μονάδας Κώστας Καλλιγέρης, και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας Βαγγέλης Αυγουλάς.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων, ήταν, επίσης, ο Διοικητικός Διευθυντής του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ Αμαρουσίου Μιχαήλ Κυριαζίδης, η Προϊσταμένη Νοσηλευτικού τη Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου Κορίνα Λιούτα, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρλαύτης, και Ρένα Χαλιώτη, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Ελένη Λέκκα Καλατζάκη, η αντιπρόεδρος Ελένη Βλάχου Σταματάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αθανάσιος Βελλής, Στέφανος Τσιπουράκης, Κώστας Αντωνόπουλος, Πέτρος Κόνιαρης, προσωπικό της Μονάδας, και πλήθος ασφαλισμένων.

Ο Σταθμός Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου είναι δομή προληπτικής ιατρικής και στελεχώνεται από παιδίατρο, μαιευτήρα – γυναικολόγο και επισκέπτες Υγείας. Σκοπό έχει τη διασφάλιση και την προάσπιση της υγείας όλων των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων εγκύων, βρεφών, παιδιών και εφήβων.

Στο μαιευτικό γυναικολογικό ιατρείο οι έγκυες μπορούν να προσέρχονται για προγεννητικό έλεγχο, εξετάσεις, φάρμακα, αναρρωτικές άδειες, βεβαιώσεις κυοφορίας και λοχείας, θέματα διατροφής, μητρικού θηλασμού, καθώς και οτιδήποτε άλλο αφορά στην παροχή υγείας στις εγκύους. Τηρείται ιστορικό και καταγράφεται η πορεία της εγκυμοσύνης.

Στο παιδιατρικό ιατρείο παρακολουθούνται τα βρέφη και τα παιδιά, η ανάπτυξη βρεφών και παιδιών. Διενεργούνται σωματομετρήσεις, προληπτικά προγράμματα, εμβολιασμοί, δερμοαντιδράσεις, αντιφυματικός εμβολιασμός (B.C.G). Παρέχονται, επίσης, συμβουλευτική, πρόγραμμα πρόληψης παιδικών ατυχημάτων, παχυσαρκίας, διατροφής.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ