2015-03-23 19:32:07
Φωτογραφία για Κρήτη: 50χρονος πιστολέρο άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών που έκαναν έλεγχο στο αμάξι του γιου του
Απίστευτες είναι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στις Βρύσσες των Χανίων την ώρα που οι αστυνομικές αρχές έκαναν έλεγχο σε διερχόμενο αυτοκίνητα. Όπως έχει αναφέρει το cretapost σε προηγούμενο δημοσίευμά του (δείτε εδώ) σήμερα το πρωί ένας 50χρονος «πιστολέρο» πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών την ώρα που εκείνοι έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του.

Το χρονικό

Σήμερα το πρωί δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου Χανίων με τέσσερις αστυνομικούς έκαναν έλεγχο σταματώντας αυτοκίνητα στις Βρύσσες.

Οι άνδρες της αστυνομίας σταμάτησαν έναν 24χρονο ο οποίος οδηγούσε ένα ΙΧ προκειμένου να του κάνουν έναν έλεγχο ρουτίνας.

Εκείνη την ώρα όμως περνούσε με το φορτηγάκι του ο πατέρας του 24χρονου, 50χρόνων, και μόλις είδε τον έλεγχο που έκαναν στον γιο του σταμάτησε και άρχισε να λογομαχεί με τους αστυνομικούς. Αρχικά τους εξύβρισε, στη συνέχεια τους απείλησε και αμέσως μετά χτύπησε με το φορτηγάκι του ένα περιπολικό κι έγινε… καπνός.


Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έγινε όταν ο 50χρονος επέστρεψε στο σημείο, σταμάτησε το αυτοκίνητό του κοντά στον έλεγχο που έκαναν οι αρχές και έβγαλε την καραμπίνα του πυροβολώντας τους αστυνομικούς.

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι ο 50χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον 5 φορές και τραυμάτισε σοβαρά έναν 34χρονο Ειδικό Φρουρό και ελαφρύτερα τον 35χρονο Υπαρχιφύλακα ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες. Αμέσως μετά εξαπολύθηκε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 50χρονου.

Παραδόθηκε στις αρχές

Λίγη ώρα αργότερα ο 50χρονο παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές ενώ μαζί του είχε και την καραμπίνα του, την οποία και έδωσε στους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όπλο το είχε παράνομα στην κατοχή του ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 2 διόπτρες, 4 μαχαίρια, σπρέι το οποίο είχε απωθητική επίδραση και διάφορα είδη φύλαξης οπλισμού.

Ήδη έχει σχηματιστεί σε βάρος του 50χρονου δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράβαση της νομοθεσία περί όπλων.

Στην Εντατική ο Ειδικός Φρουρός

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου Χανίων ο 34χρονος Ειδικός Φρουρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο καθώς έφερε τραύματα από σκάγια στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε επέμβαση ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στην Εντατική.

Ο 35χρονος Υπαρχιφύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με ελαφρότερα τραύματα, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ