2015-03-24 21:57:27
Φωτογραφία για Σχολή μαγείρων στο Γύθειο –Αδιαφορία Διοίκησης-στελεχών για την Υγεία των Φαντάρων επεισόδιο Νο 2
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος... "Ερωτηματικά δημιουργεί ο θάνατος φαντάρου από το ΚΕΕΜ του Γυθείου

Νέα καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από το στρατόπεδο του Γυθείου λίγες μέρες μετά τον θάνατο του νεαρού φαντάρου.

Το δυστυχές είναι ότι πάλι περιγράφει την αμέλεια των στελεχών εκεί σε ότι αφορά στα θέματα υγείας Ποιος θα απαντήσει στα δραματικά ερωτήματα για το θάνατο του 22χρονου Φαντάρου στο ΚΕΝ Σπάρτης;

«Χωρίς καν να έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από την τραγική είδηση του θανάτου του συναδέλφου μας Νικήτα, πρέπει να προβούμε σ’ αυτήν την καταγγελία γιατί η κατάσταση στην μονάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Μετράμε δεκάδες αρρώστους οι οποίοι φεύγουν για τα ΣΤΕΠ στην Σπάρτη αφήνοντας πίσω, είτε νέους αρρώστους (για παράδειγμα άλλοι δέκα έφυγαν σήμερα για Σπάρτη) είτε λιγοστούς φαντάρους που πρέπει να βγάλουν το σύνολο των υπηρεσιών χωρίς να πάρουν ανάσα. Μάλιστα σήμερα είναι η πρώτη φορά που έφεραν γιατρό στο στρατόπεδο.


Έξοδοι δεν υπάρχουν καθόλου. Βγαίνουμε μόνο με υπηρεσιακά, για ελάχιστες ώρες, στα κενά των υπηρεσιών που δεν τελειώνουν ποτέ.

Είναι ήδη γνωστό και από παλιές καταγγελίες η κατάσταση αυστηρότητας και των αμέτρητων ποινών που ρίχνουν χωρίς λόγο όλοι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί σε εμάς, όμως η υποβάθμιση των ζητημάτων υγείας ,μαζί με την τεράστια πίεση που τρώμε έχουν κάνει την κατάσταση εδώ μια ζωντανή κόλαση ».

Αλήθεια η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και το ΓΕΣ που ήδη χρεώνεται τη Δολοφονική Αμέλεια στην περίπτωση του θανάτου του φαντάρου, γιατί επιτρέπει να συνεχίζεται η κατάσταση αυτή στο Γύθειο;

Τι σκοπό έχουν για τα παιδιά μας;

Δεν τα στείλαμε στο στρατό ούτε για να αρρωστήσουν, ούτε για να κάνουν υπηρεσίες όλη μέρα.

Καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι. Οι γονείς να σπάσουν τα τηλέφωνα στο στρατόπεδο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να μειωθούν εδώ και τώρα οι υπηρεσίες.

Ερωτηματικά δημιουργεί ο θάνατος φαντάρου από το ΚΕΕΜ του Γυθείου

Ενας 22χρονος φαντάρος που εισήχθηκε την Παρασκευή 13 Μάρτη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο απεβίωσε από πνευμονία στις 18 Μάρτη.

Σύμφωνα με καταγγελίες των φαντάρων που υπηρετούν στην ίδια μονάδα, ο 22χρονος παρουσίαζε συμπτώματα πνευμονίας πολλές μέρες νωρίτερα, αλλά με ευθύνη του στρατοπέδου δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. Δε νοσηλευόταν στο ιατρείο γιατί δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι, παρά μόνο του δινόταν το ελεύθερο υπηρεσίας για να μένει όλη μέρα στο θάλαμο.

Μάλιστα, δε διατέθηκε ούτε καν ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στην Αθήνα, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αλλά στάλθηκε με ΚΤΕΛ με τη συνοδεία ενός ακόμα φαντάρου.

Πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο δημιουργούν ακόμα οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ακόμα δεκάδες φαντάροι οι οποίοι νόσησαν με παρόμοια συμπτώματα και υπήρξαν καθυστερήσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους.

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θα κρατήσει μια από τις 10.000 σημαίες που θα μοιράσει στο Σύνταγμα την 25η Μαρτίου για να την ρίξει πάνω στο φέρετρο του δολοφονημένου από τον Στρατό, Νικήτα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ