2015-03-25 15:18:06
Φωτογραφία για Χωρίς κάγκελα και χωρίς... βουλευτές στην εξέδρα των επισήμων η παρέλαση στην Ξάνθη!
Χωρίς κάγκελα αλλά και χωρίς βουλευτές στην εξέδρα των επισήμων πραγματοποιήθηκε η μαθητική και η στρατιωτική παρέλαση στην Ξάνθη, την Τετάρτη για την 25η Μαρτίου.

Μετά από αρκετά χρόνια, οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που τοποθετούνταν κάθε χρόνο περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων στην Πλατεία Ελευθερίας, με την περιοχή να αποστειρώνεται από πολίτες, μιας και φέτος δόθηκαν διαφορετικές εντολές για τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Έτσι, αντί για κάγκελα τοποθετήθηκαν σκοινιά με τους πολίτες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απ' όποιο σημείο επιθυμούσαν την παρέλαση, χωρίς να υπάρχει κάποιο απαγορευτικό σχετικά με τον χώρο των επισήμων. Ήδη από τη Δευτέρα είχε τοποθετηθεί η εξέδρα των επισήμων στην Πλατεία Ελευθερίας, από την οποία ωστόσο απουσίαζαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι δύο εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό, κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και Στάθης Γιαννακίδης, που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μαζί με τον κόσμο. Ο τρίτος βουλευτής του Νομού, κ. Αλέξανδρος Κοντός, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία, απουσίαζε από το σύνολο των εκδηλώσεων.


Οι  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή δεξίωση!

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας και λίγο πριν την παρέλαση, πραγματοποιήθηκε μια μικρή δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με τον κ. Κώστα Ζαγναφέρη, Αντιπεριφερειάρχη, να καλεί φέτος για πρώτη φορά στην εν λόγω δεξίωση μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Ζαγναφέρη ήταν αρκετός, με αποτέλεσμα η αίθουσα κυριολεκτικά να γεμίζει, ενώ όπως έχει διευκρινίσει ο Αντιπεριφερειάρχης υπάρχουν σκέψεις ώστε από εδώ και πέρα οι εκδηλώσεις αυτές, που έως τώρα απευθύνονταν σε περιορισμένο κοινό, να γίνουν πιο ανοιχτές.

Χωρίς εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

Φέτος, χρέη εκπροσώπου της Κυβέρνησης ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, ελλείψει άλλου εκπροσώπου όπως συνηθιζόταν τόσα χρόνια. Μετά το πέρας της δεξίωσης, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Πλ. Ελευθερίας, ενώ στη συνέχεια η μπάντα του Δήμου Ξάνθης άνοιξε την μαθητική παρέλαση. Δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Νομού παρέλασαν κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου ενώ στη συνέχεια σειρά πήρε το Δ' Σώμα Στρατού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ