2015-03-27 23:19:21
Φωτογραφία για Βρυξέλλες: Σε δυό εβδομάδες το Eurogroup και βλέπουμε - «Θέλουμε πράξεις όχι ωραία λόγια»
Χωρίς τέλος είναι οι πιέσεις των δανειστών στην ελληνική κυβέρνηση... Τώρα αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν ότι δεν θα συγκληθεί Eurogroup σύντομα και ζητούν «όχι ωραία λόγια, αλλά αποφάσεις και νούμερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υψηλόβαθμες πηγές από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι είναι «μη ρεαλιστική» η σύγκληση Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα, ή την Τετάρτη.

«Ακόμη και σε δυο εβδομάδες θα μπορούσε να γίνει, με βάση τη διαδικασία συζητήσεων» είπε ο ίδιος παράγοντας.

Η νέα κωλυσιεργία της ΕΕ, εδράζεται στις εντάσεις που έχουν οι αξιωματούχοι στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα που πηγαίνουν «με βασανιστικά αργά βήματα και με παροχή ασαφών στοιχείων».

«Δεν θέλουμε ωραία λόγια, θέλουμε διαδικασίες, αποφάσεις, διαγράμματα, νούμερα» έλεγε ο ίδιος αξιωματούχος. Πρόσθετε μάλιστα ότι οι συζητήσεις στο Brussels Group «δεν θα πρέπει να γίνονται απλώς με βάση μια στενή λίστα μεταρρυθμίσεων, αλλά σε όλα τα βασικά σημεία του προγράμματος, και γι’ αυτό απαιτείται εντατική δουλειά στην Αθήνα που δεν έχει γίνει».

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι συγκεκριμένη: Πρώτα θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» για τις μεταρρυθμίσεις στο Brussels Group, μετά η λίστα θα πρέπει να συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο, να δοθεί στο EuroWorking Group και μετά η συζήτηση θα πάει στο Eurogroup. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ