2015-03-28 10:40:36
Φωτογραφία για Κουρουμπλής: Επανέρχονται οι προστατευτικές διατάξεις που αφορούν το
ιατρικό επάγγελμα
Tο υπουργείο Υγείας προχωρεί στην κατάργηση διατάξεων οι οποίες αφορούν το “άνοιγμα” του ιατρικού επαγγέλματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

IATRONET

Στην κατάργηση διατάξεων οι οποίες αφορούν το “άνοιγμα” του ιατρικού επαγγέλματος, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Παρασκευή οι δύο πλευρές.

Απαντώντας στο αίτημα των γιατρών για αλλαγή του ισχύοντος νόμου 3919/11, ο υπουργός Υγείας ζήτησε την άμεση συνεργασία με τον ΠΙΣ για την συνδιαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου για τον περιορισμό του ανοίγματος του ιατρικού επαγγέλματος.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας.

Οφειλές

Για τα οικονομικά των γιατρών, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε τα εξής:

Θα παραταθεί από τον ΕΟΠΥΥ η αποπληρωμή προς τους παρόχους Υγείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχιστεί κανονικά η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ των 43 εκατομμυρίων ευρώ για τον μήνα Μάρτιο, προκειμένου να αποπληρωθούν οι πάροχοι για τον μήνα Ιανουάριο.

Για τα νοσοκομειακά ζητήματα είπε ότι θα προωθηθούν νέες προσλήψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ακριτικών και νησιωτικών περιοχών για κοινωνικούς και εθνικούς λόγους

Κατάργηση

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τον ΠΙΣ για τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, προκειμένου να εξορθολογιστούν οι δαπάνες.

Στόχος – είπε – είναι, με την ηλεκτρονική παρακολούθηση του συστήματος σε πραγματικό χρόνο, να οδηγηθούμε σε κατάργηση των περιοριστικών μέτρων (claw back και rebate).

Όσον αφορά για νέους όρους συμβάσεων που ζητούν οι ελεγκτικές εταιρείες για τον έλεγχο του 2013 και 2014 δεν πρόκειται να ισχύσουν. Παραμένουν οι παλαιοί.

Δ.Κ.




medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ