2015-03-28 16:06:10
Φωτογραφία για Αινιγματική ανακοίνωση για το μοιραίο συγκυβερνήτη του Airbus
Νέα στοιχεία αναφορικά με τον 28χρονο συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Airbus και την ψυχική του κατάσταση έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η κλινική του Ντύσελντορφ έβγαλε μία αινιγματική ανακοίνωση για τον Λούμπιτς και τη νοσηλεία του, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Tagesspiegel. Σύμφωνα με αυτή, η κλινική αρνείται ότι ο Λούμπιτς είχε νοσηλευτεί με κατάθλιψη εκεί, παραδέχεται ωστόσο ότι του είχε δοθεί μια "διαγνωστική αξιολόγηση", δίχως ωστόσο να δίνεται καμία παραπάνω λεπτομέρεια γύρω από αυτή. Το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ότι ότι η ιατρική του παρακολούθηση δεν είχε να κάνει με συμπτώματα κατάθλιψης.

Να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν πως ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus της Germanwings, είχε δώσει δείγματα ότι ήταν ψυχικά ασταθής. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, ο συγκυβερνήτης που έριξε την πτήση της Germanwings στις Άλπεις, είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση "SIC" που σημαίνει "ειδική τακτική ιατρική εξέταση". Δεν διευκρινίζεται ωστόσο εάν η σημείωση "ειδική τακτική ιατρική εξέταση" αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.


"Έχουμε μία άδεια πιλότου και ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει μία καταγραφή "SIC", δήλωσε στη Wall Street Journal ο Χόλγκερ Κασπέρσκι. " 'SIC' σημαίνει ειδική τακτική εξέταση. Δεν γνωρίζουμε σε τι (ιατρική κατάσταση) αναφέρεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Πάντως ο γερμανικός Τύπος επιμένει ότι ο Λούμπιτς είχε βαριά κατάθλιψη, είχε νοσηλευτεί για κρίσεις πανικού και πως είχε διακόψει την εκπαίδευση του στο παρελθόν λόγω της ψυχολογικής του κατάσταση.

Το σημείωμα με την αναρρωτική άδεια

Στο μεταξύ ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει τα δημοσιεύματα για την ψυχική υγεία του Λούμπιτς είναι και αυτό που ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς του Ντίσελντορφ. Ότι δηλαδή ο Λούμπιτς είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα της μοιραίας πτήσης και μάλιστα βρέθηκε και σημείωμα ιατρικής αξιολόγησης στο σπίτι του, τσαλακωμένο και σκισμένο που πιστοποιεί τη γνωμάτευση αυτή.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung μετέδωσε ότι ο Λούμπιτς είχε δεχθεί θεραπεία από αρκετούς διαφορετικούς ψυχιάτρους και ότι το εν λόγω σημείωμα γράφτηκε από νευρολόγο/ψυχίατρο στη Ρηνανία. Αναφέρει επίσης ότι το σημείωμα του χοηγούσε αναρρωτική άδεια για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πηγή: news
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ