2015-03-29 11:09:06
Φωτογραφία για Στις κάλπες οι Γάλλοι για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών
Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη χώρα με τη δεξιά του Νικολά Σαρκοζί να ελπίζει σε μια διεύρυνση της νίκης που πέτυχε στον πρώτο γύρο. Οι εκλογές δεν αφορούν το Παρίσι και τη Λιόν.

Η κεντροδεξιά συμμαχία UMP/UDI ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να αποσπάσει αρκετά διαμερίσματα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (η αριστερά σήμερα ελέγχει 61 από αυτά), ενδεχομένως γύρω στα 20 στον βορρά, το Σεν-ε-Μαρν και το Μπους-ντι-Ρον.

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στις μικρές κοινότητες, μέχρι τις 20.00 στις μεγάλες πόλεις και μέχρι τις 21.00 στο Μπορντό, τη Μασσαλία, τη Νάντη, την Τουλούζη και την περιοχή του Παρισιού.

Οι εκλογές αυτές δεν αφορούν το Παρίσι και τη Λιόν, όπου δεν υπάρχουν νομαρχιακά συμβούλια, ούτε τα περισσότερα από τα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, εκτός από το Ρεϊνιόν και το Μαγιότ στον Ινδικό Ωκεανό και τη Μαρτινίκα στις Αντίλλες.


Μέχρι σήμερα, περιφερειακές εκλογές διεξάγονταν κάθε τρία χρόνια, κάθε φορά για την ανανέωση των μισών γενικών συμβουλίων που αναλάμβαναν τη διαχείριση των διαμερισμάτων. Από φέτος, τα περιφερειακά συμβούλια (όπως είναι η νέα τους ονομασία) εκλέγονται σε όλα τα διαμερίσματα ταυτόχρονα για έξι χρόνια.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ψηφίσει νωρίς το πρωί και κατόπιν θα αναχωρήσει για την Τυνησία όπου θα συμμετάσχει στην πορεία που οργανώνεται κατά της τρομοκρατίας, μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου στο Μουσείο Μπάρντο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ