2015-03-30 16:05:01
Φωτογραφία για ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ 17 ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
«Επιδιώκουμε μια θετική συμφωνία. Θετική συμφωνία θεωρούμε αυτήν που δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακά μέτρα και δεν θα συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Ερωτηθείς, μιλώντας στον ''Real fm'', ποιες είναι οι ''κόκκινες γραμμές'', ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι: «Δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα για το ασφαλιστικό, δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα για τη μείωση των συντάξεων» και πρόσθεσε: «Έχουμε στείλει 17 προτάσεις, οι οποίες είναι κοστολογημένες απολύτως και ο βασικός τους κορμός είναι οι προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει ο πρωθυπουργός, όπως τις είχα εξειδικεύσει στη Βουλή, ως αρμόδιος υπουργός».

Σε ερώτηση για τη θέση των θεσμών, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε: «Αν πάμε με τη λογική των θεσμών, οι οποίοι επιμένουν να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ο νέος μαθηματικός τύπος στα εφάπαξ και να επεκταθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις, τότε, αν εφαρμοζόταν η δική τους λογική, θα έπρεπε να σκοτώσουμε όλους τους Έλληνες συνταξιούχους, για να μην έχουν ελλείμματα τα ασφαλιστικά ταμεία».


«Αν επιμένουν ότι πρέπει να συνεχίζει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σημαίνει ότι τουλάχιστον για τις επικουρικές τα επόμενα χρόνια θα έπρεπε, με βάση τη δίκη τους λογική, να κάνουμε μειώσεις 90%» σημείωσε ο κ. Στρατούλης, όταν ρωτήθηκε εάν οι θεσμοί ζητούν μειώσεις.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ''Real news'', ο οποίος ανέφερε ότι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι «όχι σε περικοπές μισθών-συντάξεων και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων» ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε: «Είναι κόκκινη γραμμή να μη γίνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό, με βάση τις δικές τους προτεραιότητες, αλλαγές που οδηγούν σε νέες μειώσεις συντάξεων και αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η άποψη η δική μας είναι να μη γίνουν καθόλου μειώσεις φέτος και ότι πρέπει να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος... Από εκεί και πέρα έχουμε κάνει προτάσεις για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ