2015-03-31 00:58:38
Φωτογραφία για Επίθεση και καταγγελίες κατά Σαμαρά από τον Αλ. Τσίπρα - Σαμαράς: Ντροπή σας -
Επίθεση και καταγγελίες κατά Σαμαρά από τον Αλ. Τσίπρα - Σαμαράς: "Ντροπή σας" - Βολές κατά της Προέδρου - Αποχώρηση της ΝΔ Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση στη Βουλή

00:18 Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη δευτερολογία του σχολίασε: «Για άλλη μια φορά η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να το τελειώσει αυτό. Δεν μπορεί κάθε φορά να ερχόμαστε εδώ και να τινάζει η πρόεδρος την συνεδρίαση στον αέρα.»

00:10 Παίρνοντας το λόγο ο Αν. Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης αποκάλυψε ότι: «Εάν εφαρμόζαμε την ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων, 326 εκ. ευρώ θα έκαναν «φτερά» από την τσέπη των συνταξιούχων φέτος, 172εκ. του χρόνου και άλλα 261 εκ. το 2017.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήθελε να μιλήσει πριν τον κ. Στρατούλη υποστήριξε: «Λυπάμαι που δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην την υπονομεύετε εσείς κυρία Πρόεδρε. Δώσατε τον λόγο στον κ. Στρατούλη για να επικουρήσει τον πρωθυπουργό, ενώ η συζήτηση έπρεπε να περιοριστεί στο επίπεδο των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων. Έχει υποστεί η Βουλή ένα ακόμα πλήγμα. Υπάρχει παραβίαση των κανόνων της Βουλής».


Απαντώντας του η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Παραβίασα τον κανονισμό επειδή σας έδωσα το λόγο και επειδή σας επέτρεψα να μιλήσετε για 4πλάσιο χρόνο από όσο δικαιούσασταν αρχικά. Ο κανονισμός, για την σημερινή διαδικασία, προβλέπει σαφώς και παρεμβάσεις Υπουργών».

23:53 Μεγάλη ένταση αυτή την ώρα στη Βουλή επειδή η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντόπουλου αποφάσισε να δώσει τον λόγο επί προσωπικού ζητήματος στον Υπουργό κ. Κατρούγκαλο. Η ένταση κλιμακώθηκε και η ΝΔ αποχώρησε από την αίθουσα.

23:42 Κλείνοντας στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε: «Είπα στην κυρία Μέρκελ ότι θα της κάνω ένα δώρο, το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου για της γερμανικές αποζημιώσεις «Και ένα Μάρκο να ήταν». Θα το χαρίσω και σ΄ εσάς για να αντιληφθείτε την ηθική αξία ορισμένων πραγμάτων».

«Ξαναγυρίσατε στο ρόλο που σας πάει, σ’ εκείνον του αρχηγού της Αντιπολίτευσης. Ας κόψουμε την πλάκα, φέρετε να μέτρα», σχολίασε ο κ. Σαμαράς.

23:37 Στη δευτερολογία του πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κράτησε και πάλι ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Αντώνης Σαμαράς όσο ήταν πρωθυπουργός δεν σύχναζε και πολύ στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Εμείς όμως είμαστε εδώ, γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Θα είμαστε εδώ, τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης να λέμε αλήθειες.

Σας άκουσα να υπερασπίζεστε τον συνεργάτη σας. Δεν σας τιμούσε που του παρείχατε ασυλία στους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Είπατε μακάρι να είχαμε κι άλλους Παπασταύρους. Η χώρα έχει άλλους 2.062 που βρίσκονται στη λίστα Λανγκάρτ και θα τους ελέγξουμε έναν προς έναν Εσάς η μόνη σας δύναμη ήταν η στήριξη των ΜΜΕ.»

23:11 Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., τόνισε: «Με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο κ. Παπασταύρου (σ.σ. ο συνεργάτης Σαμαρά που καταγγέλθηκε ότι το όνομά του ήταν στη λίστα Λανγκάρντ) πήγε στις ελβετικές τράπεζες για να υπογράψει την συμφωνία για την οποία ρωτούσε η κυρία Μέρκελ. Κάναμε κοινοβουλευτικό έλεγχο τότε γιατί δεν το πιστεύαμε.

Σήμερα ακούσαμε σε επανάληψη τον κυβερνητικό λόγο του κ. Σαμαρά. Τι κρίμα που δεν έχει καταλάβει ότι, όσο επιμένει στα ίδια, δεν τον ακούει κανείς. Επίσης ακούσαμε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό (κ. Βενιζέλο) να λέει: σ’ εμάς χρωστάτε την κυβέρνηση και στους Γερμανούς.

Διερωτώμαι τι θα είχε γίνει σήμερα εάν είχε εφαρμοστεί η δική τους συνταγή;»

22:48 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση υπέγραψε την παράταση της σύμβαση που παραπέμπει στο μνημόνιο ερήμην της Βουλής και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση. Ποιες ανακοινώσεις έγινα σήμερα; Καμία. Ήρθατε να ζητήσετε από εμάς τα… ρέστα….

Ζείτε τώρα την σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση, σκεφτείτε τι γινόταν το 2010… Σκεφτείτε τι γινόταν τότε που εσείς λέγατε μεγάλα και εύκολα λόγια. Μετά τον Ιούνιο η μόνη σας προοπτική είναι το Μνημόνιο 3. Δεν έχετε κοινωνική εντολή για ρήξη.»

22:30 Ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έφερε αμέσως νόμο για κατάργηση του Μνημονίου, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας.

Οι δηλώσεις και οι κολωτούμπες τελείωσαν. Τώρα παίρνεται αποφάσεις, γίνατε κυβέρνηση είσαστε υπόλογοι στο λαό, όχι στο ΚΚΕ. Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία.»

22:13 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποταμίου Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Με ρωτήσατε εάν στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εμείς ψηφίσαμε την σχετική διάταξη αν και πιστεύουμε ότι είναι ψίχουλα τα όσα δόθηκαν. Ψηφίσαμε και τις 100 δόσεις, επίσης συμφωνούμε για μια καινούργια Δημόσια Τηλεόραση γιατί όμως δεν φέρνεται παράλληλα και το νόμο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες;…

Τα λεφτά των βουλευτών και τον υπουργών που είναι στην Ευρώπη πρέπει να επιστρέψουν την Ελλάδα. Πρέπει όλοι να παίρνουμε το ίδιο ρίσκο, γιατί ορισμένοι φαίνεται να μιλούν εκ του ασφαλούς».

21:57 «Έχουμε ακόμα Μνημόνιο. Το περίφημο πλεόνασμα και η ανάπτυξη που ερχόταν δεν ήταν τίποτε άλλο από καμένη γη. Μόνο εάν υπάρξει μείωση του χρέους θα υπάρξει μέλλον. Την κυβέρνηση την ψήφισε ο λαός για να καταγγείλει το Μνημόνιο. Ελπίζω να τηρήσει τη δέσμευσή της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

21:33 "Εμείς είμαστε με την Ελλάδα. Όσο συνεχίζεται το θέατρο μιας εικονικής διαπραγμάτευσης ο λογαριασμός θα αυξάνεται και θα κληθεί να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Αν ξαναγυρίσετε την χώρα σε ελλείμματα δεν μπορούμε να στηρίξουμε νέα μέτρα.

Επιτέλους κυβερνήστε. Ζητάτε τη βοήθεια των κομμάτων, πρώτα να την ζητήσετε στη δική σας κοινοβουλευτική ομάδα", πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

21:22 «Φτάσατε στο σημείο να θίγετε ανθρώπους που δεν πρέπει. Ντροπή σας. Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Επειδή εγώ είμαι της αντρικής σχολής, αλλά επειδή το θεωρείται σεξιστικό το αποσύρω. Μακάρι να είχε η Ελλάδα 10 Παπασταύρους, του χρωστάμε πάρα πολλά, γιαυτά που είπατε έχουν δοθεί αναλυτικές απαντήσεις, είναι ντροπή με τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς να ρίχνετε λάσπη. Δεν θα βρείτε μέσα στη ΝΔ έναν Κατρούγκαλο».

21:18 Καλώ την αντιπολίτευση απόψε να πει ξεκάθαρες κουβέντες να στηρίξει την κρίσιμη διαπραγμάτευση, να συστρατευθεί στην εθνική προσπάθεια. Εμείς επαναφέραμε θέματα και να θέσαμε ακόμα και μέσα στη Γερμανία, θέματα όπως Ζίμενς, κατοχικά δάνεια, πολεμικές επανορθώσεις κ.α. Αλήθεια κύριε Σαμαρά έπραξα σωστά που τα είπα στο Βερολίνο ή έπρεπε να πω κι εγώ στην κυρία Μέρκελ «ουδείς αναμάρτητος».

21:15 Ο πρωθυπουργός μετέφερε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του καταγγελίες για πιέσεις σε δημόσιους υπαλλήλους να μην ελέγξουν πολίτες που ήταν στη λίστα Λανγκάρντ επειδή ήταν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

21:11 "Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους μας. Όμως άνευ όρων συνθηκολόγηση να μην περιμένετε από εμάς. Το ξέρουν άπαντες αυτό γι’ αυτό δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο αλλά για τον ίδιο λόγο μας στηρίζει το μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που καταλαβαίνει τι διακυβεύεται σήμερα", συνέχισε ο πρωθυπουργός.

21:05 «Απευθύνω ευθέως το ερώτημα σε όλα τα κόμμα της αντιπολίτευσης: Θα στηρίξετε την πολιτική τέλους της λιτότητας ή θα συνεχίσετε να λειτουργείτε ως φερέφωνα ακραίων κέντρων της Ευρώπης και των εμπνευστών των Μνημονίων. Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό δίλλημα που πρέπει να απαντηθεί σήμερα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

20:57 Στο βήμα της Βουλής αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

20:00Σε λίγο στο βήμα της Βουλής αναμένεται να ανέβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για την πορεία της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της Ελλάδας. Την έκτακτη συνεδρίαση ζήτησε χθες ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ